התפטר הממונה על תיק הגרעין באיראן
דובר הממשלה בטהרן הפתיע בהודעה דרמטית על התפטרותו של ראש המועצה לביטחון לאומי, עלי לריג'אני, העומד בראש צוות המשא ומתן לנושא הגרעין. לריג'אני דיווח לפני מספר ימים על הצעה חדשה שהגיש נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. הנשיא אחמדי-נג'אד הכחיש
הממונה על המשא ומתן בנושא הגרעין באיראן, עלי לריג'אני, העומד גם בראש המועצה לביטחון לאומי התפטר מתפקידו. כך הודיע הבוקר (שבת) דובר הממשלה בטהרן, רולאם-חוסיין אלהאם. הדובר ציין כי נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, קיבל את התפטרותו.
את מקומו של לריג'אני ימלא סגן שר החוץ לענייני אירופה ואמריקה, סעיד ג'לילי. דובר הממשלה מסר כי פגישתו המתוכננת של לריג'אני עם הממונה על מדיניות החוץ באיחוד האירופי, חוויאר סולנה, "תתקיים כמתוכנן ביום שלישי ברומא, אלא שלריג'אני לא יופיע ובמקומו יגיע יורשו". הדובר הבהיר כי "אין שינוי במדיניות של איראן בנושא הגרעין. שינויים מינהליים לא יגרמו לשינויים במדיניות".
האיחוד האירופי הזדרז להודיע כי המשא ומתן על סוגיית הגרעין של איראן יימשך למרות הודעת התפטרותו של ראש המשלחת האיראנית לשיחות. כך הודיעה דוברת מטעם האיחוד.
פרשנים ציינו שנשיא איראן ולריג'אני היו חלוקים בדעתם בנוגע לדרכים לטפל במשבר הגרעין. עם זאת, שניהם התנגדו לעצירת התוכנית. המילה האחרונה שמורה למנהיג הרוחני, האייתוללה עלי חמינאי, ולא מן הנמנע שגם הפעם התערב.
דברי הנשיא עמדו בסתירה לדברי לריג'אני, שהודיע חגיגית שפוטין העלה במהלך פגישותיו בטהרן "השקפה חדשה" בנוגע לתוכנית הגרעין וכי איראן תבדוק את ההצעה שלו. סוכנות הידיעות הרשמית אירנ"א דיווחה כי מנהיגה הרוחני של איראן חמינאי הבטיח לשקול בכובד ראש את הצעתו של פוטין בטרם יחליט כיצד להגיב. "נשקול את מילותיך והצעתך", צוטט חמינאי בסוכנות הידיעות הרשמית. כאמור, נשיא איראן הכחיש מאוחר יותר שהתקבלה הצעה מפוטין.
באיראן השתאו לנוכח היעדרותו של לריג'אני מפגישת פוטין-חמינאי. נראה כי בהתפטרותו, סלל לריג'אני את הדרך עבור אחמדי-נג'אד לקבוע על דעת עצמו את מדיניות הגרעין, שכן מחליפו אינו נחשב לבעל עוצמה, סמכות וקשרים שמהם נהנה לריג'אני.
כוכבו של לריג'אני דרך כאשר שימש כמנהל הטלוויזיה והרדיו הממלכתיים באיראן, ונתן פתחון פה למתנגדי הרפורמות של הנשיא לשעבר, מוחמד חאתמי. הוא השתמש בכלי התקשורת כאמצעי לדכא רפורמות דמוקרטיות. עם מינויו לאחראי על המשא ומתן בנושא הגרעין, נקטה איראן בקו נוקשה יותר וחידשה את העשרת האורניום. עם זאת, הוא נחשב למתון יותר במחנה אחמדי-נג'אד ונראה כי הוא נטה לצדד בפתרון דיפלומטי יותר מאשר נשיאו.
אחמדי-נג'אד ולריג'אני ניצבו על מסלול התנגשות כבר לפני מספר חודשים. אז התעמתו השניים סביב ועידת שארם א-שייח שדנה בעתידה של עיראק. לריג'אני נסע לבגדד כדי לדון בתנאים להשתתפות איראן בוועידה. כאשר הגיע לנמל התעופה בבגדד, שמע מכתבים שאחמדי-נג'אד אישר שאיראן תשתתף.