שתף קטע נבחר
 

עדי קייזמן רוכש את ורדינון נדל"ן

ל"כלכליסט" נודע כי העסקה בוצעה באמצעות חברת איי.די.או שרכש קייזמן לפני כמה חודשים, לפי שווי של 110 מיליון שקל. עם בעלי העניין החדשים שהשקיעו בחברה נמנים עופר גלזר, גבי רוטר, יגאל שרמייסטר, יורם באומן, עמית ברגר וכלל פיננסים

עדי קייזמן, בעלה של עפרה שטראוס, רוכש את ורדינון נדל"ן. כך נודע ל"כלכליסט". קייזמן סיכם אתמול עקרונית עם דן ורדינון על רכישת השליטה בחברת הנדל"ן לפי שווי של כ־110 מיליון שקל.

 

הרכישה נעשתה באמצעות החברה הבורסאית איי.די.או, לשעבר השלד פניאל, אותו רכש קייזמן לפני כמה חודשים. היקף העסקה עומד על כ־80 מיליון שקל, שכן ורדינון ואשתו עדה מחזיקים בכ־80% מהמניות של החברה. עבור ורדינון זהו אקזיט שני תוך שנה, לאחר שמכר את חברת הטקסטיל ורדינון לכפר השעשועים מקבוצת רבוע כחול.

 

איי.די.או השלימה מיד אחרי הרכישה של קייזמן גיוס של 37 מיליון שקל ובאמצעותם תממן את העסקה. הרשימה המכובדת של בעלי העניין החדשים באיי.די.או אירופה, לא החזיקה עד היום במשותף באף חברה ציבורית בישראל.

 

הרשימה כוללת את עופר גלזר, בעלה של בעלת השליטה בבנק הפועלים שרי אריסון, גבי רוטר, בעל השליטה בקסטרו, יגאל שרמייסטר, בעליה של חברת השמירה, עמית ברגר, בעל השליטה בפרפקט השתלמות, פרפקט קופות גמל ופרפקט פיצויים, והפרסומאי יורם באומן, מבעלי באומן־בר־ריבנאי.

 

המשקיעה הגדולה: נעמי גז

כמו כן אפשר למצוא ברשימה גם קרן של כלל פיננסים בטוחה ניהול השקעות, שבשליטת נוחי דנקנר, ואת קרן סאמיט, המנוהלת על ידי איל קורן ומודי אשכנזי, שגלזר אמור היה להיות המשקיע העיקרי בה ונסוג לאחר פרסום הקשר של הקרן עם הפועלים. הקשר בין גלזר וקייזמן אינו מפתיע. האחרון עשה עסקים בגרמניה בשותפות שווה עם שיכון ובינוי שבשליטת אריסון.

 

המשקיעה הגדולה בהקצאה היא נעמי גז, תושבת ארצות הברית, שתרכוש 15.32% מהמניות בכ־11 מיליון שקל. גז היא שם אלמוני יחסית בקהילת שוק ההון הישראלית, אבל ידוע כי בעבר שימשה שותפה בגולדמן זאקס בארה"ב. גז החלה את דרכה בבנק ההשקעות כאנליסטית באגף המחקר, המסקרת את תחום המזון, ועם השנים התקדמה ונהיתה למנהלת מחלקת חברות המזון במשרד. מגולדמן זאקס עברה גז לחברת השקעות אחרת, פרי קפיטל.

 

הקופות של פרפקט יחזיקו יחד כ־7% מהמניות, לאחר שהשקיעו כ־4 מיליון שקל בהקצאה. גלזר השקיע כ־3.2 מיליון שקל ויחזיק ב־4.75% מהמניות, שרמייסטר ורוטר (באמצעות א.ג. רוטר ניהול והשקעות) רכשו מניות בהיקף של כ־2 מיליון שקל כל אחד ויחזיקו ב־2.88%, ואילו באומן שרכש ב־1.9 מיליון שקל יחזיק ב־2.81%, וכך גם כלל פיננסים. סאמיט השקיעה 1.7 מיליון שקל ותחזיק בכ־2.48%. שמות יתר הניצעים בהנפקה לא פורטו.

 

אופציות בסך 17 מיליון שקל

קייזמן וקבוצתו רכשו 54 מיליון מניות, שהם 51.9% מהחברה, וכן 18 מיליון אופציות. הרוכשים שילמו 0.684 שקל למניה, בעוד שהמניה נסחרת בבורסה במחיר של 1.4, כלומר 100% יותר מהמחיר ששילמו הרוכשים בהקצאה.

 

האופציות שיחולקו למשקיעים בהקצאה הן בערך כלכלי כולל של 17 מיליון שקל, וניתנות למימוש במחיר שבו נרכשו המניות בהקצאה (68.4 אגורות למניה).

 

אמנם מקובל לתת הנחות בהקצאת מניות בשלד בורסאי שעדיין אין בו פעילות ממשית, אבל במקרה של איי.די.או אירופה נוצר רושם שמדובר בהנחות הגבוהות בהרבה מהמקובל. בנימוקי הדירקטוריון לאישור ההקצאה נכתב כי ההון העצמי של החברה עומד כיום על 27 מיליון שקל, וכי המחיר למניה בהקצאה גבוה ב־25% מההון העצמי למניה, וגבוה בשיעור דומה מהמחיר שבו רכשה איי.די.או את השליטה בחברה (0.55 שקל למניה).

 

קייזמן הזרים לפניאל 22 מיליון שקל תמורת הקצאה של 72% ממניות החברה. אחרי ההקצאה ידולל חלקו ל־29.5% מהמניות בלבד.

  

ההון העצמי יגדל ל-60 מיליון שקל

בהודעה שפרסם דוברו של קייזמן לתקשורת נמסר כי ההון העצמי של החברה יגדל ל־60 מיליון שקל, לעומת 7 מיליון שקל בתחילת ינואר 2008, לפני ההזרמה של קייזמן וההקצאה הפרטית. בהודעת הבורסה צוין כי ההון יגדל ל־64 מיליון שקל. עוד אוזכר ציטוט של קייזמן ולפיו "הגיוס הנו שלב ראשון בתוכניתי להפוך את החברה לחברת נדל"ן גדולה עם איתנות פיננסית".

 

המשפט רומז על המטרה האמיתית העומדת מאחורי הגיוס. קייזמן ציין בעבר בפני מקורביו כי הרשימה הנוצצת של המשקיעים אמורה להבטיח תמיכה פיננסית בהשקעות העתידיות שהוא מתכנן באירופה.

 

בשלב הראשון מתכוון קייזמן לצקת לפניאל את אחזקותיו (50%; שיכון ובינוי מחזיקה ב־50% האחרים) בחברות המחזיקות בנכסים מניבים בברלין בהיקף 180 אלף מ"ר, ובעוד שלוש חברות לניהול ופיתוח נכסים.

 

הפסד של חצי מיליון שקל

ורדינון הקים את ורדינון נדל"ן לפני כחמש שנים, כשהחליט לא להסתפק בפעילות הטקסטיל ההיסטורית של המשפחה, אלא להתרחב לתחום הנדל"ן. החברה היתה פעילה עד כה בעיקר בהונגריה, אולם לאחרונה התרחבה גם לרומניה וגיאורגיה.

 

לא מדובר בחברה רווחית, ובשלושת הרבעונים הראשונים של 2007 היא הפסידה כחצי מיליון שקל. חלק ניכר מההפסד נבע מפעילות של מכירת בדים לארה"ב, לאחר שהחברה איבדה את הלקוח העיקרי שלה. דובר איי.די.או מסר כי המנכ"ל נמצא כרגע בחו"ל ולכן אין באפשרות החברה להגיב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
קייזמן. רשימה מכובדת של משקיעים
צילום: תומריקו
מומלצים