שתף קטע נבחר

לחם לא זורקים - ארבע ברוסקטות קלילות

הנה הצעה לארוחה אביבית, מגוונת וקלילה, עם הטוסטונים המקסימים שפותחים כל שולחן איטלקי אמיתי. השפים אורן אלקלעי ונדב לאור מכינים ברוסקטות

בצאת חג הפסח חיכינו בתורים הארוכים במאפיות וקנינו יותר מדי לחם. עכשיו הוא עומד מיובש על השיש וזה בדיוק הזמן להפוך אותו לברוסקטות – הטוסטונים הטעימים שבאיטליה פותחים כל ארוחה. האביב כבר כאן, וארוחה קלה של ברוסקטות מספקת את געגועינו לפחמימות מהחג. זו ארוחה מגוונת שבה כל ביס מביא איתו אושר אחר, ולמרות שזה נראה כאילו ההכנה דורשת המון זמן ועבודה, בסופו של דבר (עם קצת תכנון מראש) זה ממש לא מסובך.

 

את הברוסקטה מכינים מלחם קצת ישן או מג'בטה פרוסה דק, מפרוסות לחם שאור או אפילו מבאגט צרפתי (רק אל תגלו לאיטלקים‭.(‬ מטפטפים על הלחם מעט שמן זית וקולים בטוסטר או במחבת פסים. כשהלחם עדיין חם משפשפים כל פרוסה בשן שום קלופה וחצויה – השום ממש נמס לתוך הלחם הקלוי ומעניק לו ריח וטעם נפלאים. מניחים על כל פרוסה תוספת כייפית ומגישים. התוספות יכולות (וצריכות) להיות מגוונות – דגים כבושים או מעושנים, ירקות קלויים, ממרחים, סלטים (סלט עגבניות או סלט שומר טעימים במיוחד‭,(‬ גבינות ועוד, ככל שהמזווה והמקרר שלכם מציעים.

 

למשימת המתכונים התגייסו השפים אורן אלקלעי ונדב לאור ממסעדת "פאפאס" האיטלקית החדשה (הלל הזקן ת"א, במקום "ביג מאמא" המיתולוגית‭.(‬ מה נשאר לעשות חוץ מלהכין ברוסקטות? להזמין כמה חברים, לפתוח בקבוק יין פרוסקו מבעבע ולקבל את פני האביב באיטלקית.


(צילום: דניה ויינר)

 

ברוסקטה קלאסית (עגבניות ובזיליקום)

המרכיבים:

1 עגבניה אדומה בשלה

‭8-7‬ עלי בזיליקום

1 כפית שום כתוש

קמצוץ מלח

מעט פלפל שחור גרוס

1 כפית שמן זית

‭1/4‬ כפית חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות. קוצצים את הבזיליקום.
  2. מערבבים עם הפלפל, השום ושמן הזית ומניחים בצד ל‭1/2-‬ שעה. לקראת ההגשה מוסיפים חומץ בלסמי ומלח ומניחים על פרוסות הלחם הקלויות.

 

ברוסקטה פלפלים קלויים, אנשובי ואורגנו

המרכיבים:

2 גמבות קלויות על האש (או צלויות בתנור תחת הגריל עד השחמה‭,(‬ קלופות

אורגנו (רצוי טרי) קצוץ

1 כף חומץ בלסמי

1 כפית חומץ שרי

מלח, פלפל גרוס

2 שיני שום קצוצות

1 כף שמן זית

4 פילטים אנשובי כבוש

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים על הפלפלים הקלויים שמן זית, חומץ בלסמי, חומץ שרי, שום קצוץ, קמצוץ מלח, מעט פלפל ומעט אורגנו.
  2. נותנים לפלפלים לשכב במרינדה ‭1/2‬ שעה לפחות.
  3. מניחים על כל פרוסת לחם ‭1/2‬ פלפל מוחמץ ופילה אנשובי. מעטרים בעלה אורגנו טרי.

 

ברוסקטה שומר, תפוזים, זיתים וגורגונזולה

המרכיבים:  

1 שומר פרוס לרצועות קטנות

‭1/2‬ תפוז מפולט לפלחים קטנים ללא קרום

10 זיתי קלמטה

40 גרם גבינת גורגונזולה (או רוקפור) מפוררת

1 כף חומץ יין אדום

1 כף שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסדרים על הברוסקטה.

 

ברוסקטה טפנד זיתים, זוקיני צרוב ופרמזן

המרכיבים:

זוקיני ירוק פרוס דק לאורך

פרוסות גבינת פרמזן (יוצרים עם קולפן)

לטפנד:

100 גרם זיתי קלמטה מגולענים

30 מ"ל שמן זית

20 גרם פירורי לחם

1 שן שום

 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הזוקיני על מחבת גריל עם מעט שמן זית, מלח, פלפל כ‭2-‬ דקות כל צד. טוחנים במעבד מזון את חומרי הטפנד.
  2. להגשה: מורחים כל פרוסה במעט טפנד, מסדרים מעליה 3 פרוסות זוקיני קלוי ומניחים מעל שבבי פרמזן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
פתיחים איטלקיים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים