מחאה באיראן: חוק נגד בלוגים יגרור עונשי מוות
ארגון זכויות אדם טוען כי החוק החדש שאוסר על פרסום "דברי שחיתות וכפירה" באתרים ובבלוגים באינטרנט יגרום לעליה בהוצאות להורג במדינה
"המרכז למגיני זכויות אדם", שבראשו עומדת כלת פרס נובל שירין עבאדי, הודיע ביום שבת כי הוא מתנגד לחוק האינטרנט האיראני בטענה כי הוא יגדיל משמעותית את מספר ההוצאות להרוג במדינה.
בשלב זה מדובר בהצעת חוק הקובעת כי "ניהול אתרים ובלוגים שמעודדים שחיתות וכפירה היא עבירה שדינה עונש מוות, בדיוק כמו פשעים כגון רצח ושוד", מסביר ארגונה של עבאדי. "מי שמבצע את הפשעים האלו מוגדר כ'אויב האל' וכמושחת, מה שהופך אותו לראוי לעונש מוות בחוק האיראני".
הארגון מתנגד להצעה, שהפרלמנט האיראני השמרני ידון בה בקרוב, מכיוון שהיא דוגלת בענישה קשה יותר על פרסומים שאינם תואמים את המדיניות האיראנית באתרי אינטרנט פרטיים ובלוגים. "אם החוק יתקבל, הוא יפר את חופש הביטוי, יסכן את פרטיות הגולשים ומספר ההוצאות להורג יגדל משמעותית", כתבה הארגון בהצהרה לעיתונות.
הפרלמנט האיראני שם את ההצבעה על החוק בראש סדר העדיפויות, וההחלטה צפויה להתקבל החודש, אם יתקבלו האישורים הנדרשים על הצבעת הפרלמנט.
ארגונים נוספים למען זכויות אדם האשימו בעבר את איראן בשימוש מופרז בעונש המוות, אבל טהרן מתעקשת להמשיך להשתמש בו, בטענה כי מדובר באמצעי הרתעה אפקטיבי, שמתבצע רק אחרי תהליך משפטי ממושך וממצה ואין מקלים בו ראש. במסגרת קמפיין הרתעה של הרשויות, מספר ההוצאות להורג עמד בשנה שעברה על 317 - עליה משמעותית מאז 2006, אז הוצאו להורג רק 177 איש, לפי דו"ח של אמנסטי.