שתף קטע נבחר
 

הטיפ היומי: מה בריא יותר - מרגרינה או חמאה?

מרגרינה מכילה שומן טראנס אך היא מורכבת משמנים צמחיים טובים לבריאות. חמאה עתירת שומן רווי אך היא מוצר טבעי

אילו היו שואלים אותנו לפני עשר שנים מה בריא יותר, חמאה או מרגרינה רכה, הכף היתה נוטה בוודאות לטובת הראשונה. אלא שלאחרונה יצרני המרגרינות משביחים את מרכולתם כך שתהיה בריאה יותר, והתשובה לשאלה נחרצת פחות. ובכל זאת, בואו ונעכשה סדר בעניין: באופן כללי, מרגרינה רכה טובה יותר לבריאות מחמאה. היא מיוצרת משמנים צמחיים, אינה מכילה כולסטרול ומורכבת לרוב משמנים צמחיים הטובים לבריאות, כמו שמן תירס, קנולה או זית. החמאה מורכבת רובה ככולה משומן רווי ומכילה כמות גדולה של כולסטרול.

 

מחקרים הראו שאכילת מרגרינה יכולה לעזור בהפחתת הכולסטרול הרע (LDL) ובמניעת מחלות לב וכלי דם. אבל, חשוב לזכור שלא כל המרגרינות הן שוות ערך וחלקן יכול להזיק אף יותר מחמאה בגלל תכולה גבוהה של חומצות שומן טראנס, המזיקות אף יותר מכולסטרול. לכן, כשבוחרים מרגרינה למריחה, חשוב לבחור את אלה המכילות את הכמות הקטנה ביותר של חומצות טראנס (אם אפשר בכלל בלי), ושיש בהן פחות משלושה גרם שומן רווי ל-100 גרם.

 

ועוד הערה קטנה - אין מה שישתווה לטעם של חמאה על לחם טרי, ומכיוון שחמאה היא מוצר טבעי, ומעט כולסטרול דרוש בכל זאת לתפקוד תקין של הגוף, הרי שאין כל בעיה במריחת שכבה דקה של חמאה, פעמיים בשבוע.

 

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית R.D. M.Sc



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
רק לא להגזים. חמאה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים