שתף קטע נבחר
 

בצבעי דגל איטליה: סלט פסטה עם פסטו ועגבניות

המתכון הבא נמצא באמצע הדרך בין פסטה עם רוטב חם, לסלט פסטה קר. הפסטה מוגשת פושרת כשעליה "פסטו" גס, רצועות עגבניות לחות וצנוברים קלויים

סלט פסטה פושר עם פסטו גס ועגבניות לחות

מתכון באדיבות "לגעת באוכל", מרכזים קולינאריים

 

המרכיבים:

1/2 כוס שמן זית

20 עגבניות לחות (להשיג בסופר ובדוכני תבלינים)

6 שיני שום שלמות

צרור גדול של בזיליקום

100 גרם צנוברים קטנים קלויים

מלח

פלפל שחור

500 גרם פסטה קצרה

1/2 כוס יין לבן


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן, לדרגת "אל דנטה". כשהפסטה מוכנה, מעבירים אותה למסננת.
  2. שוטפים היטב את הבזיליקום ומפרידים את העלים מהגבעולים.
  3. חותכים את העגבניות הלחות לרצועות בעובי 1/4 ס"מ ומעבירים לקערה. קוצצים גס את השום ומוסיפים לעגבניות. מניחים את עלי הבזליקום על משטח עבודה, חותכים אותם לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את שמן הזית, ממליחים ומפלפלים.
  5. מחזירים את הפסטה לסיר, מוסיפים את היין הלבן ומביאים אותו לרתיחה. מקפיצים את הפסטה ביין מספר שניות, מורידים מהכיריים ומעבירים לקערה.
  6. מניחים לפסטה להצטנן מעט, מוסיפים את הפסטו, מערבבים היטב, מפזרים את הצנוברים ומגישים מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים