שיכורים ולא מיין: בראוניז עם בירה גינס
לבירה "גינס" יש צבע כהה, ארומה של קפה ומיגוז עדין, לכן היא משתלבת טוב כל כך עם בראוניז שוקולד. יעל גרטי עם מתכון לבראוניז עם מרקם שלא מהעולם הזה וטעם נפלא
בלא כל קשר לחגיגות 250 שנה למבשלת "גינס" (Guinness), המתרחשות בימים אלה, נחת על שולחני מתכון לבראוניז שוקולד עם בירה גינס, שהצטייר כמעניין במיוחד. מדוע יש לשלב דווקא גינס בבראוניז אלה, תשאלו? "גינס משלבת שלושה אלמנטים", מספר שגיא קופר, עורך אתר היין והאלכוהול "בקבוק". "צבע כהה מאוד, התורם למראה הכללי של המאפה; טעם 'קפֶאי' (מלשון קפה) קלוי, ומיגוז עדין, התורם למרקם".
כיוון שכך, הצטיידתי בבירה זו והכנתי את הבראוניז, שהתגלו כבעלי מרקם משגע וטעם נפלא, וגררו גניחות הנאה עזות בקרב בני משפחתי.
רוצים עוגות שוקולד נוספות?
עוגת שוקולד עם בירה גינס (מתכון של רוני ונציה)
בראוניז שוקולד ובירה "גינס"
מתכון של השוקולטייה רואי גרשון, "ROY שוקולד"
אני השתמשתי בשוקולד 70% של "לינדט" שניתן להשיג במרכולים הגדולים ובשוקולד 60% של "עלית", במשולב. אפשר כמובן להשתמש בכל שוקולד מריר שמכיל 60%-70% מוצקי קקאו, דוגמת אלה הניתנים להשגה בחנויות המתמחות: "קלבו", "פרויבל", "ולרונה" וכו'.
סיר כפול, הנקרא בעגה המקצועית באן מארי, הוא סיר מעל סיר ובו מעט מים רותחים. אפשר להניח את השוקולד והחמאה בקערה מתכתית, מעל סיר ובו מים רותחים. חשוב שהמים לא יגעו בסיר העליון (או בקערה) ושעצמת האש תהיה נמוכה.
חשוב להשתמש בקקאו איכותי להכנת עוגה זו, ובכלל כדאי להחזיק בבית קקאו איכותי, שנשמר לאורך זמן במקרר ומשדרג כל עוגה או עוגיה שמצריכה קקאו. אני משתמשת כעת בקקאו של "סושארד" שהבאתי משווייץ בקיץ האחרון, וקודם לכן השתמשתי בקקאו של "ולרונה, שניתן להשיג בחנויות המתמחות.
כשאתם מודדים את כמות הבירה הנחוצה למתכון, אנא מזגו לאט, כדי שלא יווצר קצף רב בכוס המדידה, שיטעה בעת המדידה.
במקום תבנית פיירקס אפשר כמובן להשתמש בתבנית אלומיניום חד-פעמית. המנעו מייבוש הבראוניז באפייה: אם התנור שלכם חזק במיוחד בדקו בעזרת קיסם כעבור 25 דקות.
המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר משובח (60-70% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה (קרה או רכה, לא משנה)
4 ביצים מס' 1
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
3/4 כוס (105 גרם) קמח
3 כפות שטוחות אבקת קקאו משובח
1/2 כוס (120 מ"ל) בירה "גינס" (ולא אחרת)
לשימון:
מעט חמאה מומסת
לעיטור:
אבקת סוכר
כלים: תבנית פיירקס בגודל 20X30 ס"מ
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס במעט חמאה מומסת.
- ממיסים בסיר כפול על אש נמוכה שוקולד וחמאה, תוך ערבוב לסירוגין בכף עץ, עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מן האש ומצננים קלות, כ-5 דקות.
- מקציפים סוכר וביצים בקערה עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים.
- מנפים קמח וקקאו לתוך קערת התערובת ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים בזרזיף דק את הבירה, תוך כדי הקצפה איטית, עד לקבלת עיסה חלקה.
- יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס ומכניסים לתנור.
- אופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא רטוב.
- מצננים היטב, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן