זהו את הפרח
מזהים את הפרח בתמונה? אנציקלופדיה ynet מציגה חידה חדשה מבית היוצר של "מסדר זיהוי" ופתרון לחידה הקודמת
בפעם הקודמת הופיע במסדר זיהוי צילום פני הקרקע של מאדים- כוכב לכת במערכת השמש, הרביעי במרחקו מהשמש. מבחינות רבות מאדים הוא הדומה ביותר לכדור הארץ מבין כוכבי הלכת, בין השאר בנטיית הסיבוב שלו, ולכן הועלו השערות רבות על הימצאות חיים על פניו.
האטמוספירה של מאדים דלילה מאוד, ומורכבת ברובה מפחמן דו-חמצני והלחץ האטמוספירי בגובה פני הקרקע הוא פחות מאלפית האטמוספירה. הטמפרטורה הממוצעת בגובה פני הקרקע היא מינוס 63 מעלות צלזיוס, ולעתים רחוקות עולה על 0 מעלות צלזיוס. כמות אדי המים הזעומה באטמוספירה, יוצרת לעתים עננים קלושים ועל פני מאדים משתוללות סופות אבק ענקיות. אלה, וכן התכולה הגבוהה של ברזל בסלעי מאדים, מעניקות לו את צבעו האדום המובהק, שנתן לו את שמו העברי, וגם הלועזי- בעקיפין- משום שמרס הוא אל המלחמה ושפיכות הדמים במיתולוגיה הרומית.
באמצע שנת 2003 נקרתה הזדמנות ייחודית לחוקרי מאדים: המרחק בינו לבין כדור הארץ, המשתנה בהתמדה, הצטמצם לזמן-מה עד כדי 56 מיליון ק"מ. סוכנויות החלל האמריקנית והאירופית ניצלו את ההזדמנות ושיגרו שלוש חלליות למאדים, בתקווה למצוא, בין השאר, סימני מים ולערוך סקר גיאולוגי, עם תשומת לב מיוחדת למאגרי מים תת-קרקעיים. בינואר 2004 נחתו על פני המאדים רכבי הנחיתה האמריקניים "ספיריט" ו"אופורטיוניטי" והחלו בסיוריהם. במרס 2004 הודיעה נאס"א כי שני רכבי החלל גילו ראיות מוצקות לקיומם של מים בעבר על פני מאדים.
והנה חידה חדשה: מזהים את הפרח בתמונה?
(צילום: עמרם אשל, אתר "צמח השדה")
יודעים את התשובה? כתבו אותה בתגובות לכתבה. בקרו במדור ביום ראשון הבא ותקבלו את הפתרון וכמובן גם חידה חדשה.
לכל חידות מסדר זיהוי
אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.
לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet