טרנד צרפתי: גם עובדי מולקס כלאו את מנהליהם
זה כבר הפך לאופנה: אחרי קטרפילר, סקאפה וסוני, גם עובדי המפעל הצרפתי של חברת האלקטרוניקה האמריקנית מולקס כלאו את המנהל ומנהל כוח האדם, במחאה על הכוונה לסגור את המפעל ולפטר את העובדים ובניסיון לשפר את תנאי הפיטורים
עובדי מפעל האלקטרוניקה האמריקני מולקס סמוך לטולוז שבדרום צרפת שחררו הערב (ג') שני מנהלים - מנהל המפעל מרקוס קריו ומנהל כוח האדם, קלין קולבוק - שבהם החזיקו במשך יותר מ-24 שעות. העובדים חטפו את שני המנהלים ו"עצרו" אותם במפעל במחאה על הכוונה לסגור את המפעל הצרפתי ולפטר את 283 עובדיו.
מדובר ב"טרנד" בקרב העובדים בצרפת: העובדים הזועמים, שעומדים בפני סגירת המפעל או פיטורים המוניים, כולאים את המנהלים כדי להביע את מחאתם וכדי להשתמש בהם כקלף מיקוח - רשמי או בלתי רשמי - במאבק על תנאי פיטוריהם. לאחרונה נכלאו מנהלים גם בחברות סוני, 3M, קטרפילאר, סקאפה, ועוד. לתופעה כבר נמצא שם: "Bossnapping", מהמלים "בוס" ו-Kidnapping - חטיפה.
הנהלת מולקס העולמית החליטה לסגור את המפעל, שהמשבר הכלכלי הפך לבלתי-רווחי. עובדי מולקס תפשו את קריו וקולבוק וכלאו אותם אתמול בערב, וניאותו לשחרר אותם רק היום. במהלך הלילה והיום, ניהלו ראשי איגוד העובדים המקומי משא ומתן עם הרשויות על תנאי הפיצויים של העובדים, אך שני המנהלים סירבו להשתתף במשא ומתן עם העובדים בזמן שהיו כלואים. במהלך כליאתם אמר קריו לאתר העיתון "טיים": "אין לנו שום כוונה לפתוח במשא ומתן בזמן שאנחנו חטופים. אנחנו עייפים, ישנו שעתיים לילה, אבל כל עוד אנחנו מוחזקים כאן בניגוד לרצוננו, התשובה היא 'לא'".
הנהלת החברה ניסתה לפתוח בהליכים חוקיים נגד ארגון העובדים, ורק הגבירה את המתח במפעל. המשטרה נכחה באירוע, אך לא התערבה, כשם שלא הסכימה להתערב במקרים קודמים של כליאת עובדים. עם שחרורם, עזבו המנהלים את המפעל מיד, והעובדים נפרדו מהם בקריאות בוז.
"המנהלים שוחררו, ואנחנו בדרכנו למשא ומתן עם ההנהלה על תנאי הפרישה לעובדים", אמר דניס פריז, עובד הפעיל בארגון העובדים. העובדים דורשים שהחברה תשקיע במפעל 100 מיליון אירו לפני שתמכור אותו. הם טוענים כי הנהלת החברה מנצלת את המיתון כדי לממש תוכנית ישנה למכור את המפעל ולהעביר את הידע והמכונות לארצות הברית.
קטרפילר: 24 שעות של סיוט למנהלים
הדרמה שהתחוללה היום במולקס התחוללה לאחרונה במפעל קטרפילר, גם הוא בדרום צרפת: העובדים החזיקו ארבעה המנהלים כבני ערובה במחאה על פיטורים של כ-700 מ-2,800 העובדים, במשך יותר מ-24 שעות אחרי שנחטפו. החטיפה האיצה משא ומתן שהעובדים ניהלו על פיצויים למפוטרים, והביאה אף להתערבותו של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי.
גם מנהל מפעל של ענקית הפרמצבטיקה האמריקנית 3M ב"מעצר" למשך 24 שעות, ומנהל חברת סוני בצרפת הוחזק במשך לילה שלם ב-12 במרס על ידי עובדים שביקשו להשיג חבילות פיצויים טובות יותר. כל המקרים הסתיימו בלא התערבות של המשטרה, בלא פגיעה במנהלים ובלא שהוגשו תלונות נגד העובדים.
לאחרונה תקפו עובדים בפריז את פרנסואה הנרי פינו, אחד מהאנשים העשירים בצרפת, פרנסואה הנרי פינו, וכיתרו אותו. ואילו אתר האינטרנט של עיתון "טיים" מדווח על מקרה נוסף, שאירע היום במזרח צרפת, תקפו עובדי חברת הצמיגים הגרמנית קונטיננטל משרדים של ממשלת צרפת לאחר שבית המשפט סירב למנוע את סגירת המפעל.