שתף קטע נבחר

 

הפרקליטות: לבדוק אם ועדות בדיקה מפלות נשים

המדינה הגישה את תשובתה בעניין העתירות למנות אשה כחברה בוועדת טירקל, וכתבה כי בעתיד ראוי שהיועץ המשפטי יבדוק אם הליך האיוש מותאם לחוק שיוויון זכויות האשה

ועדות הבדיקה לא כפופות לחוק? פרקליטות המדינה הגישה היום (ב') את תשובתה בעניין העתירות למנות אשה כחברה בוועדת טירקל, בה העיד היום ראש הממשלה בנימין נתניהו. בפרקליטות ציינו שוב את הסבריהם שכבר הועברו ל-ynet בנוגע לעובדה שאף אשה לא מונתה לוועדה, אך הפעם כתבו גם כי בעתיד יש לבדוק אם הליך איושן של הוועדות מותאם לחוק שיוויון זכויות האשה.

 

בתשובתה, כתבה הפרקליטות כי במבט צופה לעתיד, על היועץ המשפטי לבדוק האם המתכונת הנוכחית של הליך איושן של ועדות בדיקה אכן מותאם מספיק מבחינת מבנהו לחובה הראויה המצויה בחוק זה. בהתאם לתוצאות הבדיקה, ישקול היועץ האם יש צורך בפעולות נוספות בנושא.

  

הפרקליטות טוענת כי ננקטו מאמצים סבירים לאיתורה של מועמדת מתאימה, כאשר מאמצים אלו כללו פניה למספר נשים שסירבו לפניית הוועדה. בנוסף, טוענת הפרקליטות כי הוספת שתי חברות להרכב הנוכחי, כפי רוצים העותרים, צפוי לפגוע באופן קשה ביעילות עבודתה של ועדת טירקל.

 

עוד נטען בתשובה כי "מעשה המרכבה כבר הושלם" וכי עמדתו של השופט טירקל היא שהגדלה נוספת של הרכב הוועדה עלולה לפגוע ממשית ביעילות תפקוד, ולמיטב ידיעתו אף אינה עולה בקנה אחד עם גודלן המירבי של ועדות דומות שהוקמו בעבר.

 

"שאלה זו כשלעצמה הינה מורכבת, נוכח הגיוון הרב הקיים בועדות בדיקה, ונוכח הצורך לתת מענה הולם בנסיבותיו של כל עניין למכלול ההיבטים הרלוונטיים ובהם דרישת המקצועיות, המומחיות, הייצוג ההולם לנשים וכן מידת הדחיפות שבאיושה של הוועדה", נכתב בתשובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ועדת טירקל. אל תחפשו את האשה
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
נתניהו בוועדה, היום
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים