סרט בורקיטס: מאפה ממכר בצ'יק צ'ק
במקום להתעסק עם התפחות ורידודים של בצקי עלים, תומר כבירי מציע ללכת על אחיו הקטנים של הבורקס: בורקיטס, עשויים מבצק קל להכנה, בלי שמרים ובלי התפחה, וממולאים במליות ביתיות
בורקיטס
מתכון פופולרי שמקורו במטבח היהודי-ספרדי של עדות הבלקן: תורכיה, יוון ובולגריה. קל להכנה, ללא שמרים טריים או יבשים ובעל מרקם פריך ואינספור אפשרויות למילויים.
עוד בערוץ האוכל:
מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.
המרכיבים:
לבצק:
125 גרם שמנת חמוצה
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
למלית חצילים:
חציל בינוני
75 גרם גבינה בולגרית
50 גרם קשקבל מגוררת
1 חלמון
פלפל
1 שן שום קצוצה
למלית תרד וגבינות:
2 כף שמן זית
250 גרם תרד
125 גרם פטה
50 גרם פרמזן
25 גרם פרומעז
פלפל שחור
אגוז מוסקט
1 שן שום קצוצה
לציפוי הבוריקיטוס:
ביצה טרופה
שומשום
מלח גס
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, חמאה ומלח עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד קבלת בצק. יוצרים מלבן ועוטפים בניילון ומכניסים למקרר למנוחה.
- מלית חצילים: קולים את החציל בתנור או על האש ומרוקנים את התוכן, קוצצים ומקררים.
- מפוררים את הגבינה הבולגרית ומערבבים יחד עם החציל ,הקשקבל, החלמון והתבלינים.
- מלית תרד: מאדים את התרד בכף שמן זית עד שהתרד מאבד את הנפח, מקררים, וסוחטים.
- מפוררים את הפטה, מערבבים עם שאר הגבינות והתרד וכף שמן הזית ומתבלים.
- הרכבת הבוריקיטוס: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ.
- את עיגולי הבצק ממלאים במרכז במלית החצילים מורחים ביצה מסביב וסוגרים לחצי כדור. מהדקים עם מזלג את הקצוות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ומלח גס.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
בוריקיטס ממולא גבינות ותרד
צילום: חגי דקל
מומלצים