דווקא עכשיו, חופשה בצפון-קוריאה
חברות התיירות מדווחות על עלייה חדה בהזמנת חבילות טיולים למדינה המסוגרת מאז מותו של קים ג'ונג איל, כולל לחגיגות יום הולדתו של הרודן המנוח. "תמונות הבכי וההיסטריה מההלוויה המושלגת עשו את שלהן"
העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" פרסם כי חברות הטיולים דיווחו בימים האחרונים על עלייה חדה במספר המתעניינים בחבילות תיירות לצפון-קוריאה, בעקבות התמונות ששודרו מהלווייתו של הרודן המנוח, קים ג'ונג איל, בשבוע שעבר.
עוד סיפורים מהעולם הגדול:
- קנדי נכנס לארה"ב עם iPad במקום דרכון רשמי
- הונגריה נפרדת מהשם רפובליקה. ומהדמוקרטיה?
- אלג'יריה: המשטרה החרימה בגדי נשים מישראל
- מתנת חג מאם לבתה, בת 7: תלוש לשאיבת שומן
לפי הפרסום ב"טלגרף", חברת התיירות Korea Konsult המתמחה בשיווק חבילות לצפון-קוריאה, דיווחה כי למרות מותו של קים ג'ונג איל, החבילות ששווקו לקראת חגיגות יום הולדתו ה-70 שנועדו לפברואר עדיין נמכרות, ומאז ההודעה על מותו קצב המכירה אף הואץ.
בענף התיירות הודו כי ייתכן שהסיקור הנרחב של הלוויית הרודן קים ג'ונג איל, כולל התמונות הבלתי נתפשות של מאות אלפי
צפון-קוריאנים בוכים בכי מר במשך שעות בדרכים הראשיות של פיונגיאנג, הגבירו את העניין במדינה. בחברת Regent Holidays סיפרו כי לשניים מבין הסיורים שמוציאה החברה לצפון-קוריאה באפריל, במקביל לחגיגות המאה להולדתו של המנהיג הקודם, קים איל סונג, לא נותרו עוד כרטיסים.
צפון-קוריאה הקומוניסטית נחשבת לאחת המדינות המסוגרות ביותר בעולם. זה שנים שהיא סובלת מעוני כבד ורעב קשה, מה שלא הפריע לשושלת קים להשקיע הון עתק בבניית הצבא החמישי בגודלו בעולם, תוך שהרודנים מטעמה כולאים מאות אלפי מתנגדי משטר במחנות ריכוז שבהם הם מועבדים בפרך, ומשאירים את שאר אזרחיהם נטולי ממון.
במיוחד בשל כך נדהם העולם כשעם ההודעה על מותו של קים ג'ונג איל פרסמה הטלוויזיה הצפון-קוריאנית תמונות של אזרחים בוכים בהיסטריה ברחוב וחובטים עצמם באקסטזה בקרקע לאות אבל על "המנהיג היקר". את הלווייתו של קים ג'ונג
איל בשבוע שעבר העבירה הטלוויזיה הצפון-קוריאנית בשידור ישיר לעולם, ובה נראו רבבות אזרחים מתייפחים ברחובות ומקיימים מנהגי אבלות חסרי מעצורים, בעוד ארונו של קים ג'ונג איל מובל בבירה פיונגיאנג.
בתמונות מההלוויה נראתה הבירה הצפון-קוריאנית מכוסה כולה שלג, ופתיתים לבנים ירדו לאורך כל שעות השידור. למרות זאת, האזרחים הבוכיים נותרו ברחובות. השבוע טענו גולים צפון-קוריאנים כי האזרחים שנראו בשידור הוכרחו לבוא ולהפגין אבל על מות הרודן, וכי נאסר עליהם להתעטף בבגדים חמים יותר למרות הקור.