העליון החמיר עם יורם קארשי: שנת מאסר בפועל
השופטים קיבלו את ערעור הפרקליטות על עונשו של יורם קארשי, אחיה של שולה זקן, בפרשת רשות המסים: "מהלכים כוחניים, מתוכננים ומתוחכמים". הם מתחו ביקורת על כך שהתובעים לא ערערו על גזר הדין של ג'קי מצא
החמירו בענישה: יורם קארשי, אחיה של שולה זקן, שהורשע בפרשת רשות המסים בעבירות של מתן שוחד, סיוע למתן שוחד, מרמה והפרת אמונים, ירצה שנת מאסר בפועל, במקום שבעה חודשי מאסר - כך פסק הבוקר (יום ד') בית המשפט העליון, ובכך החמיר את העונש שגזר עליו בית המשפט המחוזי מרכז.
דיווחים אחרונים בפרשת רשות המסים ב-ynet:
שולה זקן העידה בבכי: "אחי ריסק לי את החיים"
אחיה של זקן העיד: לא שמתי לב מה יוצא לי מהפה
פרשת רשות המסים: יורם קארשי ערער לעליון
שופטי בית המשפט העליון אליעזר ריבלין, סלים ג'ובראן ועוזי פוגלמן קיבלו בכך את ערעור הפרקליטות על קלות העונש, שנגזר במסגרת הסדר טיעון. עורכי הדין יוחאי בן שמואל, יוסי אלון ואורי קופלר טענו בשם הפרקליטות כי העונש שנגזר על קארשי אינו משיג את מטרות הענישה וכי במעשיו יש משום השחתה רבתי של הרשות הציבורית הפוגעת ביסודות הבסיסיים של פעולתה ובפעולות עובדיה.
אך במקביל לערעור המדינה, ערער גם קארשי על גזר הדין בטענה שהעונש שהוטל עליו חמור יתר על המידה, כיוון שמעורבותו בפרשה לא הייתה מושחתת וכי העונש שנגזר עליו מביא לכך שהוא נושא על גבו את עיקר נטל הענישה, כשכל שאר המורשעים בפרשה למעט ג'קי מצא נשלחו לעבודות שירות בלבד. כך גם לגבי איש העסקים קובי בן גור, שלטענת קארשי היקף מעורבותו וחומרת העבירות בהן הודה היו גבוהות לאין שיעור ממעשיו שלו והוא קיבל עונש יותר קל ממנו.
בפסק דינם קבעו שופטי העליון כי העבירות בהן הורשע קארשי הן עבירות שחיתות חמורות. השופט אליעזר ריבלין הדגיש כי לא בכדי תוארה הפרשה כאחת מפרשות השחיתות השלטונית העגומות שנדונו בבתי המשפט. "למקרא פרשת השחיתות המסועפת שמגולל כתב האישום בו הודה קארשי, השימוש במונחים של 'חלום בלהות', 'צונאמי' ו'התפרקות והתרופפות השלטון' אינו נראה מוגזם", פסק.
השופט ריבלין הסביר: "מעשיו היו בגדר פעילות עבריינית של ממש שכללה מהלכים כוחניים, מתוכננים ומתוחכמים לשם השגת המטרות שהציבו קארשי ושותפיו לדבר העבירה". לדברי השופט, במעשיו אלה פעל קארשי על מנת להטיב עם מקורביו "תוך שהוא מתעלם לחלוטין מן האינטרס הציבורי במינויים מקצועיים וכופה את רצונותיו על עובדי הציבור הנתונים למרותו".
עוד פסק: "המאבק על קיומו של שלטון תקין, ההגנה על טוהר השירות הציבורי וקיומו של מנגנון ציבורי שיזכה לאמון הציבור, הוא אחד מהמאבקים החשובים של החברה הישראלית כיום. במקרה זה, משקלן של הנסיבות המחמירות עולה בהרבה על הנסיבות שיש לשקול לקולא ומן הראוי היה להשית על קארשי עונש חמור יותר שיהלום את חומרת מעשיו".
לאחר התלבטות החליטו השופטים שלא להחמיר בצורה משמעותית יותר את העונש, זאת בעקבות העונש הקל שנגזר על ג'קי מצא. הם אף מתחו ביקורת על המדינה שלא ערערה על עונשו.
עורכי הדין בן שמואל ואלון הגיבו לפסק הדין ואמרו: "המסר שבית המשפט מעביר לציבור הוא שהאחריות על שמירת מוסדות ציבוריים נקיים משחיתות מוטלת לא רק על כתפי עובדי הציבור, אלא גם על הציבור עצמו ובמיוחד על בעלי המעמד, הכוח, האינטרסים והשררה". לדבריהם, המסר הוא "שלא די לטפל בגזע ובענפים ולכרות את הגזע, אלא לטפל בחומרה גם במי שמשקה את העץ הזה בשחיתות כדי להבריא אותו".
את החקירה ליווה בתחילה עורך הדין דן אלדד, ולאחר שעזב את המחלקה הכלכלית החליפה אותו עורכת הדין מיכל רוזן שפרשה לפני מספר חודשים מהפרקליטות.