הפריימריז בליכוד: מרידור, כחלון ואיתן על הכוונת
הבחירות המקדימות במפלגת השלטון ייערכו עד אמצע יוני, ו"רשימות החיסול" מתגבשות. באגף הימני ינסו לסגור חשבון עם מרידור ואיתן, כחלון החזק מכוון למקום הראשון והשרים ינסו להחלישו. סער, ארדן, כץ ויעלון רוצים פסגה, הח"כים במתח כי הרשימה הארצית קצרה
המועד הסופי לקיום הפריימריז בליכוד טרם נקבע, אולם על רקע העובדה שהבחירות הכלליות יוקדמו כנראה לספטמבר השנה, חברי הכנסת והשרים של המפלגה כבר נערכים לקרב הקצר והסוער שצפוי להתנהל בחודש וחצי הקרובים. ההערכה היא כי הפריימריז לרשימת הליכוד יתקיימו במועד כלשהו עד אמצע יוני, ולכן חברי הכנסת והשרים של הליכוד כבר החלו בפעילות שטח כדי להבטיח את כניסתם לכנסת הבאה.
עוד על הבחירות המתקרבות:
עוד חדשות ב-ynet:
כמדי מערכת בחירות, בליכוד כבר נערכים ל"רשימות חיסול". בכירים בליכוד אמרו כי ההערכה היא שבאגף הימני של התנועה ובקרב המתנחלים ינסו לסגור חשבונות עם השרים דן מרידור ומיכאל איתן, משום שלא היו "ימניים מספיק" בתקופת כהונתן של הכנסת והממשלה הנוכחיות. מרידור ואיתן נזכרים בקרב אנשי האגף הזה כמי שהגנו על בג"ץ ופגעו בשאיפות אנשי האגף הימני בכל הנוגע להתנחלויות ולמאחזים הבלתי-חוקיים.
גם השר משה כחלון נמצא על הכוונת, לא של הימין - אלא יותר זו של חבריו השרים, שינסו להקטין את כוחו ולפגוע במעמדו ברשימת הליכוד. כחלון נחשב פופולרי הן בציבור והן בליכוד, ושואף להיבחר למקום הראשון ברשימה (אחרי
בנימין נתניהו, כמובן). ההערכה היא שהאהדה הגדולה שלו והחשש של השרים שהוא יכבוש את המקום הראשון לקראת הנהגה עתידית של הליכוד, יגרמו להם לנסות להקטין את כוחו.
מנגד, ראש הממשלה צפוי להיחלץ לטובת מרידור, המהווה סמל של מתינות בליכוד, ולטובת כחלון - אף שלא סביר להניח שהאחרון יזדקק לעזרתו. בליכוד אומרים כי ייתכן שבסופו של דבר נתניהו ישמור לעצמו בכל זאת את האופציה לעשות "תיקונים" ברשימה באמצעות שריונים בעשירייה השנייה והשלישית.
ושוב: כאב הראש של פייגלין
בליכוד גוברת ההערכה שהשר בני בגין לא יתמודד שוב על מקום ברשימה, ובנוסף אמש הודיע השר יוסי פלד כי הוא עצמו לא יתמודד שוב, ובמקום זאת הוא יתמנה ליו"ר קצא"א.
קרב מעניין צפוי להתנהל באגף הימני, כשתא"ל במיל' והשר לשעבר אפי איתם יתמודד גם הוא על מקום ברשימה. יריבו העיקרי צפוי להיות משה פייגלין, והשאלה היא כיצד יחלקו מצביעי האגף הזה את קולותיהם בין שני המועמדים. בפריימריז לפני שלוש שנים וחצי התברג פייגלין למקום ה-20 ברשימת הליכוד, אולם נתניהו הצליח לדחוק אותו לאחר הפריימריז למקום ה-36 ומנע ממנו להפוך לחבר בכנסת הנוכחית. בבחירות לראשות הליכוד בתחילת השנה התמודד פייגלין מול נתניהו, ואף שהובס - רשם הישג מרשים כשהשיג כרבע מקולות הבוחרים.
בליכוד אומרים כי היכולת של האגף הימני-קיצוני יותר במפלגה להכניס אנשים לרשימה קטנה יותר מאשר היכולת שלו לפגוע במועמד זה או אחר: "באמצעות רשימות חיסול הם מסוגלים להקטין את כוחם של חברי כנסת מסוימים, אבל יהיה קשה להם לקבוע אילו אנשים כן ייכנסו".
בקרב חברי הכנסת של הליכוד שורר מתח רב, בעיקר בשל העובדה שעליהם להתמודד על מקומות ברשימה הארצית, המצומצמת יחסית. בשל שריונים ברשימה (כמו למשל לנשים ולנציגי מחוזות) ומקומם של השרים בה,
נוצר מצב שבו יהיה עליהם להתמודד על מספר מקומות מוגבל יחסית. חברי הכנסת לוחצים על נתניהו להרחיב את הרשימה הארצית כדי לרווח את השורות, וההערכה בליכוד היא שנתניהו ייעתר לבקשותיהם.
הקרב על צמרת הליכוד צפוי להיות סוער, כשעל המקום הראשון אחרי יושב הראש נתניהו ייאבקו השרים גדעון סער, כחלון, ישראל כץ, גלעד ארדן, משה (בוגי) יעלון וסילבן שלום. סער, כץ, כחלון, ארדן, יעלון ושלום רואים עצמם מנהיגים עתידיים של הליכוד, ומעוניינים לקבע את מעמדם בצמרת כבר בבחירות הבאות לקראת האפשרות שאם נתניהו יהיה זה שירכיב את הממשלה שוב - תהיה זו ממשלתו האחרונה.
בינתיים, במפלגה סוערות כעת הרוחות גם בעקבות דיווחים על הכוונה להחזיר את הגלגל אחורה, ולהצביע בפתקים במקום במחשב. החשש של חברי כנסת הוא שהשיטה תגדיל את כוחם של קבלני הקולות ושל "רשימות החיסול".