שתף קטע נבחר

 

ישראל נערכת: פיקוד העורף ישלח הודעה לנייד

היערכות העורף עולה מדרגה. השבוע ישלח פיקוד העורף הודעות למאות אלפי אזרחים בטלפון הנייד באמצעות מערכת "מסר אישי". התרגיל יחל בבוקר ברמלה ובשיאו, ביום חמישי, יישלחו הודעות בכל רחבי הארץ

פיקוד העורף מגביר את ההיערכות וממחר (יום א') יחל בבדיקות מערכת "מסר אישי" ששולחת הודעות לטלפונים ניידים. הבדיקות יתקיימו עד יום חמישי ביישובים רבים בארץ בין השעות 8:00 בבוקר ל-18:00 בערב. שיאו של התרגיל ביום חמישי כאשר מסרים יישלחו לאזרחים בכל רחבי הארץ בין 10:00 בבוקר ל-12:00 בצהריים.

 

מאות אלפי אזרחים יקבלו את ההודעה. כמעט מחצית מהמכשירים הניידים תומכים במערכת המסרונים של פיקוד העורף. התרגיל הזה מתבצע בשעה שראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק נחושים לתקוף את תוכנית הגרעין האיראנית כבר בסתיו הקרוב, כך לפי דיווח אתמול ב"ידיעות אחרונות".

 

תרגיל פיקוד העורף (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
תרגיל פיקוד העורף(צילום: עידו ארז)
 

להלן מועדי הבדיקות:   

ביום ראשון ושני יתקיימו בדיקות המערכת ברמלה. 

ביום שלישי ייערכו בדיקות המערכת ביישובים הבאים: חיפה, עכו, נהריה, כרמיאל, צפת, יהוד, כפר סבא, נתניה, תל אביב, יפו, אשדוד, אשקלון, קריית גת, שדרות ונתיבות.

ביום רביעי יתקיימו בדיקות המערכת ביישובים הבאים: קריית שמונה, מטולה, ייסוד המעלה, טבריה, ראשון לציון, רחובות, יבנה, גדרה, מזכרת בתיה, שדה בוקר, מצפה רמון, דימונה וירוחם.

ביום חמישי יתקיימו בדיקות המערכת ביישובים הבאים: עפולה, חדרה, נצרת עילית, זכרון יעקב, ירושלים, מודיעין, מבשרת ציון, בית שמש, אופקים, נתיבות, להבים, ערד ועין גדי.

ביום חמישי ייערכו במקביל בדיקות מערכת בכל רחבי הארץ בין השעות 10:00-12:00.

  

תוכן ההודעה שתישלח במהלך הבדיקות הוא: "פיקוד העורף, בדיקות מערכת התרעות בסלולר" ולכל הודעה יצורף מספר סידורי. ההודעה תישלח בשפות: עברית, ערבית, אנגלית ורוסית. כמו כן תיתכן זליגה למכשירי סלולר שנמצאים באזורים בקרבת האזורים המוגדרים. אזרחים המעוניינים לבטל את השירות יכולים לפנות לשירות הלקוחות של חברת הסלולר הרלוונטית.

 

משרד התקשורת יוכל לאפשר גישה לטלפונים

הניסוי הזה הוא אחד השלבים המתקדמים בבדיקות שעורך פיקוד העורף בשנה האחרונה למערכת ההתראה "מסר אישי לסלולר". הבדיקות הקודמות כללו שליחת הודעות לאזור מצומצם יותר, בעיקר ליד מטה הפיקוד ברמלה. לפי נתוני פיקוד העורף, כ-45% מהמכשירים הסלולריים בישראל תומכים בקבלת ההודעה. במקרה הצורך יוכל משרד התקשורת לאפשר לפיקוד העורף גישה לרוב הסמארטפונים.

 

"כיום אזרחים יכולים לדרוש מחברת הסלולר שלהם שהטכנולוגיה הזו, שקיימת במרבית המכשירים, תיפתח לפי בקשתם או יעדכנו להם גרסה בהתאם", הסביר לאחרונה גורם בכיר באגף התקשוב בשיחה עם ynet, "מתוך כ-9.3 מיליון מכשירים סלולריים שיש בישראל, לכ-7.5 מיליון יש פוטנציאל שימוש לאותה טכנולוגיה. המערכת יכולה לשלוח מסרון לפי אזור התרעה בלבד, כך שלא כולם יקבלו את המסרון, אלא רק מי שצריך. המטרה היא גם לשלוח הודעה שכזו במצבי חירום אחרים שאינם מלחמה, כגון רעידות אדמה".

 

נכון לתחילת השנה, כ-67% ממנויי סלקום תומכים בטכנולוגיה, 49% באורנג', ו-17% בפלאפון. בפיקוד הדגישו עוד כי חלק משמעותי בבדיקות שנערכו ושייבחן גם השבוע, הוא נושא האבטחה, על מנת לוודא שהשליטה על מערכת שליטת ההודעות נשמרת בפיקוד העורף, עם חסינות גבוהה נגד ניסיונות תקיפה של גורמים עוינים.  

 

"הפתעת אוקטובר"

ברוס ריידל, מי שהיה במשך עשרות שנים בכיר בסוכנות הביון המרכזית של ארה"ב (CIA) ובבית הלבן לענייני המזרח התיכון, העריך בשיחה עם ynet כי חלון ההזדמנויות הפוליטי והביטחוני של ישראל לתקוף באיראן הוא בחודש אוקטובר, לפני הבחירות לנשיאות ארה"ב שייערכו ב-6 בנובמבר. הוא אמר גם כי אחרי הבחירות יהיה קשה יותר לשכנע את אובמה לתקוף באיראן, וכי ייתכן שלאחר הבחירות תשוב לשיח האמריקני האפשרות של "הכלה" - כלומר השלמה עם האפשרות של איראן גרעינית.

 

ריידל אומר כי נתניהו וברק יודעים שהסתיו הוא חלון ההזדמנויות שלהם. "תקיפה ישראלית באוקטובר תעמיד את אובמה במצב פוליטי קשה. הוא לא יוכל להרחיק את עצמו מתקיפה ישראלית ערב בחירות, ויצטרך לגלות תמיכה, כי רומני והרפובליקנים יתמכו בישראל. הממשל לא רוצה את התסריט הזה כלל".

 

בינתיים, בצמרת המדינית בישראל חלוקות הדעות בנוגע לשאלה אם ההדלפות מפי גורמים מדיניים וביטחוניים בכירים נועדו להכין את דעת הקהל הישראלית לפעולה צבאית ישראלית, או שמא מדובר בניסיון להלחיץ את ארה"ב כדי שתפעל בעצמה. גורמים בכירים ציינו כי שר הביטחון אהוד ברק הוא הדוחף באופן הנמרץ ביותר לפעולה באיראן, בעוד ראש הממשלה בנימין נתניהו עודו מסויג ומתלבט כיצד לנהוג. פקיד ישראלי המעורה בסוגיה האיראנית אמר כי "ברק דוחף לפעולה ומערכת הביטחון משקיעה מיליארדים כדי להתכונן לפעולה צבאית ישראלית".

 

לפי דיווח ב"ידיעות אחרונות", נתניהו וברק מצדדים בתקיפה של מתקני הגרעין באיראן במהלך הסתיו הקרוב. במוסף לשבת

של "ידיעות אחרונות" הוסיפו נחום ברנע ושמעון שיפר כי מאידך, "אין בכיר אחד במערכת - לא בצמרת צה"ל, לא בזרועות הביטחון, אפילו לא נשיא המדינה - שתומך כרגע בתקיפה ישראלית".

 

לפי הדיווח ב"ידיעות אחרונות", נתניהו ובעיקר ברק סבורים שעיכוב של פרויקט הגרעין האיראני שווה את המחיר של תקיפה - בעוד בכירי מערכת הביטחון סבורים שההפך הוא הנכון. המחלוקת הזו הובילה למתיחות ניכרת בין נתניהו למפקדי צה"ל, אשר הגיעה לשיא כאשר ראש הממשלה התראיין לטלוויזיה והבהיר: "הדרג המדיני מחליט, הדרג הצבאי מבצע". באירוע אחר הוא מתח ביקורת על "המצגות" של הדרג הצבאי - רמז לכסת"ח של מערכת הביטחון.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תרגיל של פיקוד העורף. ארכיון
צילום: עידו ארז
מומלצים