שתף קטע נבחר

 

אונס קבוצתי באוטובוס הוציא את ההודים לרחובות

סטודנטית בת 23 נאנסה על ידי 6 גברים באוטובוס בניו דלהי, הוכתה במוטות ברזל והושלכה ערומה לצד הכביש. המקרה הצית הפגנות ברחבי הודו, שהרשויות בה נוטות להתעלם מאלימות נגד נשים. "לסרס אותם", תבעה מפגינה

אונס קבוצתי של סטודנטית בת 23 באוטובוס בניו דלהי והכאתה הכמעט קטלנית מעוררים כעס ציבורי ברחבי הודו. המונים יצאו היום (יום ד') להפגין כשהם תובעים מהרשויות לפעול ולהפסיק להתעלם מהאלימות נגד נשים ומהטרדתן. לצד הקריאות ברחוב ובפרלמנט לענישה מהירה וקשה יותר בנושא, שתכלול גם עונש מוות לאנסים, צצו ועלו עוד שני דיווחים על אונס קבוצתי, בהם מקרה שבו הקורבן, רק בת עשר, נרצחה.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

המחאה בניו דלהי    (צילום: רויטרס עריכה: אסף קוזין)

המחאה בניו דלהי    (צילום: רויטרס עריכה: אסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סטודנטים זועמים הקימו מחסומים ברחבי ניו דלהי ואלפים הפגינו מול מטה המשטרה בעיר וליד הפרלמנט והאוניברסיטה. מול ביתו של נבחר ציבור בכיר בעיר הפגינו מאות, אך הם גורשו בידי שוטרים שהשתמשו בזרנוקי מים – צעד שגרר גינוי נוסף מצד אנשי האופוזיציה, שהאשימו את הממשלה בחוסר רגישות.

 

"אנחנו רוצים לעורר אנשים מהנוחות של המכוניות שלהם. אנחנו רוצים שהם ירגישו את הכאב של מה שנשים נאלצות לעבור כל יום", אמרה אדיטי רוי, סטודנטית באוניברסיטת דלהי.

 

בזמן שהתחוללו ההפגנות, חשפה המשטרה עוד שני אונסים קבוצתיים במדינת ביהאר שבצפון הודו. שוטרים משו מהמים את גופתה של ילדה בת עשר, שלדבריהם נאנסה, נרצחה וגופתה הושלכה לתעלה. במחוז אחר מאושפזת בת 14 במצב קריטי לאחר שנאנסה בידי ארבעה גברים. הם זוהו, אך המשטרה טרם עצרה אותם.

 

15-10 שנים עד לבית המשפט

הצעירה במקרה האונס שהצית את המחאה מאושפזת גם היא במצב קריטי והיא סובלת מפציעות פנימיות. המשטרה אמרה כי שישה גברים אנסו אותה והכו אותה ואדם נוסף במוטות ברזל בעת נסיעה באוטובוס ביום ראשון בערב. הם הצליחו לעבטר כמה מחסומי משטרה לפני שהפשיטו את השניים והשאירו אותם לצד הכביש.

 

מפקד משטרת דלהי, נרג' קומאר, אמר כי ארבעה מהם נעצרו וכי המשטרה מחפשת אחר שני הנותרים. סוניה גנדי, ראש "מפלגת הקונגרס" שבשלטון, ביקרה את הצעירה, הבטיחה לנקוט פעולה מהירה נגד האנסים וקראה לאמן את המשטרה להתמודד עם פשעים נגד נשים.

 

אישה נושאת דברים בפני מפגינים בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
אישה נושאת דברים בפני מפגינים בניו דלהי(צילום: AP)

 

המחאה הנזעמת בדלהי ובערים אחרות בהודו יוצאת דופן במדינה שבה לרוב לא מטפלים באלימות כלפי נשים. העיתון "טיימס אוף אינדיה" הקדיש לאונס ארבעה עמודים היום, ודרש להפוך את התקרית למקרה לדוגמה מבחינת הטיפול באנסים. בערוצי הטלוויזיה דנו גם כן ביחס לנשים במדינה.

 

מחוץ לפרלמנט הפגינו מחוקקים מהאופוזיציה בדרישה לקבוע עונש מוות לאנסים. מכל רחבי הקשת הפוליטית קראו פוליטיקאים לממשלה להכריז על תוכנית להגנה על נשים בערים. שר הפנים סושיל קומאר שינדה אמר לפרלמנט כי הורה להגביר את סיויר המשטרה ברחובות, במיוחד בלילה. הוא טען כי הממשלה הציגה חוקים להחמרת הענישה על אנסים, אך אלה התמסמסו בפרלמנט.

 

"לתלות את האנסים" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"לתלות את האנסים"(צילום: EPA)

 

מחאה בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאה בניו דלהי(צילום: AP)

נשים מפגינות. יותר נשים יוצאות לעבוד, אך הגישות החברתיות המיושנות נותרו בעינן (צילום: AP) (צילום: AP)
נשים מפגינות. יותר נשים יוצאות לעבוד, אך הגישות החברתיות המיושנות נותרו בעינן(צילום: AP)

 

בעיה נוספת טמונה במערכת המשפט האיטית של הודו, שבה עלולים תובעים לחכות עשר עד 15 שנים עד שהתיק יגיע לבית המשפט. ארגוני נשים קוראים להליך מהיר למקרי אונס ולפשעים נגד נשים וטוענים כי בשל התיקים שלא מגיעים למיצוי התפוגג הפחד מפני החוק.

 

אנליסטים מסבירים כי שיעור הפשיעה נגד נשים בעלייה משום שמספר הולך וגובר של נשים צעירות עוזבות את בתיהן ומצטרפות לכוח העבודה ההודי, בעוד גישות מסורתיות על נחיתותן של נשים נותרות נטועות בחברה ההודית. משפחות רבות רואות בבנותיהן נטל שגובה מהן מחיר כבד בנדוניה.

 

מקרי אונס רבים בהודו כלל אינם מדווחים לרשויות, לעתים מתוך רצון של המשפחה להימנע

מהסטיגמה שמצמידים לקורבנות ולמשפחותיהן. לפעמים הדבר נובע מתסכול בשל ההליך המשפטי הממושך ובשל הטרדה מצד המשטרה. המשטרה בתורה נמנעת מתיעוד מקרי אונס או אלימות במשפחה כדי להציג מצג שווא של שיעור פשיעה נמוך או כדי לזכות לשוחד מידי הקורבן.

 

ויש מי שסבורים שלא די בעונש מוות לאנסים. במפגן של זעם אמרה הסטודנטית חושי פטנאיק כי יש לסרס את התוקפים ולגרום להם לסבל כפי שגרמו לקורבנם. "יש לחשוף את זה לציבור כדי שיצטרכו להרגיש את זה ולחיות עם זה, עם הבושה והאשמה", אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינה בהודו. "לעורר אנשים מהנוחות של המכוניות שלהם"
צילום: AP
מומלצים