הודו: מתה הנאנסת שתקיפתה עוררה גל מהומות
בבית חולים בסינגפור מתה מפצעיה הצעירה שהאונס הקבוצתי שעברה באוטובוס בניו דלהי הוציא אלפי נשים לרחובות במחאה על חוסר הטיפול של הממשלה באלימות נגדן. "היא נלחמה נגד כל הסיכויים", סיפרו הרופאים, "אך הטראומה הייתה חמורה מדי"
האונס הקבוצתי שעברה צעירה הודית בשבוע שעבר משך תשומת לב בינלאומית למצבן של נשים במדינה, אך התמיכה הרבה שלה זכתה לא הספיקה כדי להציל את חייה. הסטודנטית בת ה-23 שנאנסה על-ידי מספר גברים באוטובוס בניו-דלהי מתה הלילה (שבת) מפצעיה בבית חולים בסינגפור שבו טופלה. "היא הייתה אמיצה", ציינו רופאיה, "ונלחמה על חייה ככל שיכלה, נגד כל הסיכויים, אבל הטראומה שנגרמה לגופה הייתה חמורה מכדי שתוכל להתגבר עליה".
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
הרופא שהיה אחראי על הטיפול בה בבית החולים "מאונט אליזבת" מסר כי מצבה הידרדר בשעות הערב אתמול ושסימניה החיוניים נחלשו, לאחר שמספר איברים בגופה כשלו. לדבריו, היא הלכה לעולמה כשלצדה בני משפחתה ונציגים משגרירות הודו. הוא הוסיף כי האשה נותרה במצב אנוש מאז יום חמישי, אז היא
הוטסה מהודו לטיפול בסינגפור.
"חרף כל מאמציהם של שמונה רופאים מומחים לנסות לשמור על מצבה יציב, הוא המשיך להידרדר ביומיים האלו", דיווח הרופא. "הם הנשימו אותה באופן מלאכותי וטיפלו בה באנטיביוטיקה כדי למקסם את יכולת גופה להילחם בזיהומים".
לפי בית החולים, הצעירה לקתה מוקדם יותר בהתקף לב ובזיהומים בריאות ובבטן. כמו כן, היא סבלה מפגיעת ראש חמורה.
"צוות הרופאים, האחיות ואנשי המנהלה בבית החולים מצטרף לבני המשפחה באבלם על האובדן", הוסיף הרופא הראשי. במקביל, שגריר הודו הודיע כי נעשים סידורים להעברת גופתה של הצעירה חזרה למולדתה.
הצעירה נפלה קורבן לאונס קבוצתי באוטובוס ב-16 בדצמבר, כשנסעה באוטובוס בניו-דלהי ביחד עם חבר. שישה גברים היכו אותה ואת החבר שהיה עמה במוטות ברזל, הפשיטו אותם מבגדיהם
ואחרי האונס השליכו אותם מהאוטובוס לצד הדרך. עוברי אורח נתקלו בשניים, והם הובהלו לבית חולים בניו-דלהי. האוטובוס, שבו לא היו נוסעים נוספים מלבד שני הקורבנות וששת התוקפים, נסע ברחבי העיר במשך שעות במהלך ההתקפה, וחלף אפילו על פני עמדות בידוק של המשטרה.
עם היוודע דבר האונס ומצבה הקשה של הצעירה, פרצו הפגנות מחאה גדולות בניו-דלהי ובערים נוספות בהודו, והושמעו קריאות לגזור עונש מוות על אנסים. כיום ניתן לגזור על אנסים עונש של מאסר עולם בלבד. כל ששת החשודים באונס נתפסו.
לאחר שהתפרסמה הידיעה על מותה של הצעירה, פרסם ראש ממשלת הודו, מאנמוהאן סינג, הודעה שבה הביע את צערו וציין כי הוא מודע לרגשות הקשים שעורר המקרה בקרב הציבור. "זו תהיה מחווה אמיתית לזכרה אם נצליח לתעל את הרגשות והאנרגיות האלו אל תוך אפיק פעולה אפקטיבי", הוא קרא.