רובי ריבלין לגורמים בכנסת: "נתניהו מדיח אותי"
לאחר שחמק מפגישה, ראש הממשלה שוחח עם ריבלין בטלפון, וזה הבין כי ייאלץ להיפרד כנראה מתפקיד יו"ר הכנסת. ברקע - התבטאויותיו נגד מהלכי הקואליציה. יולי אדלשטיין צפוי להיות מועמד הליכוד-ביתנו להחליפו. גורמים בכנסת: "ריבלין בעל מעמד ציבורי איתן, אולי בגלל זה נתניהו יילחץ ברגע האחרון"
אחרי חבריו לאגף המתון בליכוד, בני בגין ודן מרידור, צפוי גם יו"ר הכנסת האחרונה ראובן (רובי) ריבלין לספוג מכה פוליטית. ריבלין קיבל בשעות האחרונות (יום א') רמזים ברורים מבכירים המקורבים לראש הממשלה בנימין נתניהו, ולפיהם נתניהו מתכנן שלא לתמוך בו לכהונה שלישית בתפקיד יו"ר הכנסת.
לדברי גורמים בכנסת, "ריבלין כבר מבין מה קורה. הוא אמר שנתניהו החליט להדיח אותו". עם זאת, הוסיפו הגורמים: "ריבלין הוא בעל זכויות ציבוריות רבות ומעמד ציבורי משמעותי. ההתנהלות שלו כיו"ר כנסת הייתה לטובת בית המחוקקים והדמוקרטיה, זו גם הבעיה של נתניהו איתו. ייתכן מאוד שנתניהו יילחץ מההד הציבורי שייגרם מהכוונה להדיח את ריבלין ויחזור בו ברגע האחרון".
קואליציה מתרקמת - דיווחים נוספים בחדשות ynet:
מו"מ מרתוני: הליכוד מתגמש בנוגע לשוויון בנטל
סוגרים קצוות: משלימים את הרכבת הקואליציה
בכירים בליכוד-ביתנו אמרו כי לאחרונה הבטיח לו נתניהו את תמיכתו ואת הבאתו כמועמד מוסכם, לפני שהסיעה תצביע על מועמד מטעמה ובטרם יובא הדבר לאישור מליאת הכנסת. אלא שבסוף השבוע ובעיקר הבוקר הגיעו לריבלין מסרים אחרים, שלפיהם נתניהו לא מעוניין בו כמועמד. מהשיחה הטלפונית בין נתניהו לריבלין השתמע כי לא נכונו לריבלין עוד ימים רבים בתפקיד, אותו ממלא כעת יו"ר הכנסת הזמני, בנימין בן אליעזר.
על פי גורמים בליכוד, לאחרונה ביקש ריבלין להיפגש עם נתניהו כדי להבין מהי עמדתו, אולם בלשכת ראש הממשלה התחמקו מבקשתו. "עצם ההתחמקות מפגישה ואי הצהרה פומבית של נתניהו בעניין, מבהירים את הסיפור. נתניהו מדיח את ריבלין וזה כבר ברור", אמר גורם בכיר בליכוד. "בין השניים שררו יחסים מורכבים, שכללו התבטאויות של ריבלין אשר נתניהו לא סלח עליהן. לכן הוא לא רוצה אותו בקדנציה נוספת. רובי כבר מבין - נתניהו מדיח אותו".
כהונתו האחרונה של ריבלין כיו"ר הכנסת הייתה השנייה שלו בתפקיד, ובמהלכה התבטא נגד עמדת הקואליציה בנושאים שהגדיר מהותיים. בין ריבלין לנתניהו שררו בחלק מהזמן יחסים מתוחים, אולם הם השתדלו להמשיך ולשתף פעולה.
לפני כמה חודשים התברר כי שר ההסברה והתפוצות יולי אדלשטיין, שרצה להתמודד גם בעבר לתפקיד, החל לגייס תמיכה במועמדות מול ריבלין. הוא זוכה בין היתר לתמיכה של מפלגת ישראל ביתנו ולפלג הימני יותר בליכוד. ריבלין לעומת זאת זוכה לתמיכה מהמפלגות הערביות וממפלגות השמאל, שלטענת אנשיהן במהלך כהונתו הוא נהג לרוב באופן ממלכתי.
בסביבתו של ריבלין אמרו כי בכל מקרה הוא יישאר בכנסת וימלא את תפקידו גם אם יידרש להיות ח"כ מן המניין. את המועמד מטעם הליכוד-ביתנו אמורים לאשר בישיבת הסיעה לפני השבעת הממשלה השבוע. אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, ינסו לאשר כבר מחר בישיבת הסיעה את מועמדותו של אדלשטיין לתפקיד.
מלבד תפקיד יו"ר הכנסת שבו רצה ריבלין להמשיך לכהן, שמו עולה שוב ושוב בקשר להתמודדות על כהונה כנשיא המדינה לאחר פרישתו של שמעון פרס.
Read this article in English