אנחנו לא לבד: "יכול להיות שהיו חיים על מאדים"
רכב החלל של נאס"א גילה שורת מינרלים שהם המפתח לקיום חיים, ככל הנראה המים ב"מפרץ הסכין הצהוב" היו ראויים לשתייה. עם זאת, תשובה סופית לשאלה הגדולה עדיין אין
שבעה חודשים אחרי שרכב החלל של נאס"א קיוריוסיטי נחת על מאדים כדי לבחון אם לכוכב הדומה ביותר לכדור הארץ יש את המרכיבים הנדרשים ליצירת חיים, למדענים יש תשובה דרמטית - כן.
כתבות נוספות בערוץ החדשות
הדיווח על ההתרסקות: "נפל כדור אש מהשמיים"
ביטבתה הכי חם: "מודאגים מהארבה, לא מהשרב"
ניתוח של האבקה שנקדחה מהסלע העתיק שבעבר היה שטוף מים, במכתש "גייל" שבו נחת רכב המחקר, גילה שורת מינרלים שהם המפתח לקיום חיים. כך אמרו מדענים במסיבת עיתונאים במטה סוכנות החלל האמריקנית נאס"א.
לדבריהם, ככל הנראה המים שזרמו באזור, הידוע בשם "מפרץ הסכין הצהוב", היו ראויים לשתייה. המדען הראשי של פרויקט קיוריוסיטי, ג'ון גרוצינגר מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה, הוסיף כי ניתוח הסלעים לא אישר כי במקום היו חומרים אורגניים, דרישה הכרחית לחיים דוגמת אלה שעל כדור הארץ. אולם, מאחר שיש עוד 17 חודשים למשימה הראשית של רכב המחקר, המדענים מסרו כי הם מצפים לתת תשובה לשאלה הזאת בהמשך.
עלות משימת המחקר כולה היא 2.5 מיליארד דולר. משימתה העיקרית אינה איתור חיים, אלא מציאת מקומות שבהם ייתכן שנשמרו חומרים אורגניים, אם בכלל היו על מאדים. רכב המחקר נחת במכתש "גייל" ב-6 באוגוסט, ומשך המשימה אמור להיות שנתיים.
קיוריוסיטי נחת על מאדים לאחר מסע בן שמונה חודשים ו-560 מיליון קילומטרים. רכב המחקר שלח תמונות ראשונות כבר באותו יום, והן הגיעו לכדור הארץ כעבור כ-14 דקות, בגלל המרחק העצום.