שתף קטע נבחר

 

קרי בבייג'ינג: מחויבים לפירוק קוריאה מגרעין

ארצות הברית סין בדיונים לגבי המשבר הנוכחי, וברקע הסיכוי שצפון קוריאה תערוך ניסוי בטילים בליסטיים באופן מיידי. קרי התייחס יותר לתוכנית הגרעין של פיונגיאנג מאשר לסכנת הטילים ואמר: "לנקודה זו חשיבות רבה ליציבות האזור והעולם"

בלב המשבר בצפון מזרח אסיה מבקר מזכיר המדינה של ארצות הברית ג'ון קרי בבייג'ינג, והעולם מצפה לראות על מה יסכימו שתי המעצמות החזקות בעולם. בשעה שהטילים של צפון קוריאה מחכים על כני השיגור נפגש היום (שבת) קרי עם ההנהגה הסינית, עם הנשיא שי ג'ינפינג, עם שר החוץ וואנג יי ועם שר החוץ הקודם יאנג ג'ייצ'י.

 

עוד על המשבר עם צפון קוריאה:

ארה"ב מציעה דיל לצ' קוריאה: סיוע תמורת גרעין

 

 

בהודעה המשותפת לשניים נאמר כי קרי ויאנג הסכימו על כך שיש להתעקש על פתרון של שלום למשבר הקוריאני. "אנו מדגישים, ארצות הברית וסין, את המחויבות המשותפת שלנו לפירוק חצי האי קוריאה מגרעין בדרכי שלום", אמר קרי לכתבים.

 

קרי עם יאנג ג'ייצ'י בבייג'ינג. הסכמה משותפת בין המעצמות (צילום: AP) (צילום: AP)
קרי עם יאנג ג'ייצ'י בבייג'ינג. הסכמה משותפת בין המעצמות(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"הסכמנו שלנקודה הזו חשיבות מכרעת למען יציבות האזור והעולם כולו, ולמען מאמצינו למנוע את הפצתו של הנשק הגרעיני", המשיך קרי, "זו המטרה של ארצות הברית ושל סין".

 

קרי גם הדגיש את המחויבות של שתי המדינות לפירוק האזור מנשק גרעיני: "מהרגע הזה ואילך אנחנו מחויבים לפעול כדי להגשים את המטרה הזו, ואנו מחויבים לכך שהיא תתממש. לסין ולארצות הברית חובה לנקוט צעדים כדי להגשים את המטרה לפרק את האזור מגרעין. היום הסכמנו להמשיך את הדיונים כדי להתחיל במהירות להיכנס לפרטים על הדרך שבה נגשים את המטרה".

 

קרי עם עמיתו מדרום קוריאה. העלה מחדש את ההצעה לפיונגיאנג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קרי עם עמיתו מדרום קוריאה. העלה מחדש את ההצעה לפיונגיאנג(צילום: AFP)

 

מזכיר המדינה אמר כי הרמטכ"ל האמריקני, גנרל מרטין דמפסי, ונציגים של סוכנויות המודיעין האמריקניות יגיעו לפגישות בבייג'ינג בהמשך החודש. כמו כן, סגנו וויליאם ברנס יגיע לאזור כחלק מהמאמץ "להבטיח שאין מדובר רק במילים, אלא שמדובר במדיניות אמיתית שתיושם".

 

מנגד, אמר הנציג הסיני יאנג כי עמדת ממשלתו ברורה. "סין מחויבת לשמירת השלום והיציבות, ולקידום תהליך ההתפרקות מגרעין בקוריאה. לדעתנו, יש לפתור את הסוגיה בדרכי שלום, דרך דו-שיח". הוא הוסיף כי בייג'ינג פועלת עם מדינות אחרות לחידוש השיחות הרב-צדדיות עם צפון קוריאה שלא כונסו זה ארבע שנים.

 

סוללות פטריוט נפרשו ביפן ובדרום קוריאה לקראת הניסוי של הצפון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סוללות פטריוט נפרשו ביפן ובדרום קוריאה לקראת הניסוי של הצפון(צילום: EPA)

הטילים הבליסטיים של צפון קוריאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הטילים הבליסטיים של צפון קוריאה(צילום: AFP)

 

ברקע האיומים הגוברים והולכים מצד פיונגיאנג, כמו למשל בדבר מתקפות גרעיניות נגד ארצות הברית ויפן, מצפים בוושינגטון שסין תכפה על בעלת בריתה הסוררת לסגת מהתבטאויותיה החריגות. האסטרטגיה הזאת פעלה באופן בלתי אחיד לאורך העשורים האחרונים, ולמרות ההתבססות האמריקנית עליה – הצליחו בצפון קוריאה לפתח ולנסות נשק אטומי וטילים בליסטיים ארוכי טווח.

 

העובדה שהאמריקנים לא ששים לנקוט דרך אחרת, זולת ההתבססות על הלחץ הסיני, התבטאה בכך שלא קרי ולא יאנג התייחסו למשבר הנוכחי: הניסוי הקוריאני הצפוי בטילים בליסטיים. מזכיר המדינה התייחס רק פעם אחת בקצרה לנושא: "שתי המדינות קוראות לצפון קוריאה להימנע מנקיטת צעדים מתגרים, והכוונה היא לניסויים עתידיים בטילים".

 

אמש בתחנה הקודמת של קרי בביקורו במזרח, בדרום קוריאה, חידש מזכיר המדינה את ההצעה הישנה לצפון קוריאה, שלפיה תזנח את תוכנית הגרעין תמורת חידוש הסיוע ההומניטרי למדינה הענייה. אתמול הצטרפה רוסיה למדינות המתרות בפיונגיאנג שלא להמשיך בהסלמה, והזהירה אותה מפני "פעולות מתגרות".

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ון קרי מבקר ב סין בייג'ינג משבר ב צפון קוריאה גרעין טילים
צילום: AFP
מומלצים