אתר פדופיליה ישראלי ברשת
משטרת ישראל, שדווחה אודות האתר, אינה פועלת, גם לא נגד אתרים אחרים
"לא נתקבלו תלונות בנוגע לקבוצות הדיון הפדופיליות באינטרנט", מסרה המשטרה בתגובה לכתבה "נופלים ברשת" שפרסמנו ביום א' (ר' למטה תחת "כתבות המשך"). בניגוד לדברים אלה ובעקבות הכתבה, מתברר כי משטרת ישראל אינה מטפלת בפניות ותלונות רבות בעניין תכנים פדופיליים ברשת הישראלית.
המשטרה לא סוגרת אתר פדופיליה, למרות התראות
אתר פדופיליה הפועל דרך דומיין ישראלי (שכתובתו שמורה במערכת ynet) ממשיך לפעול כבר כעשרה ימים לאחר שמשטרת ישראל קיבלה התראה על פעולתו. בדף הבית של האתר נראה ילד המסמן תנועה מזמינה בידו. באזור "החינם" באתר (מעבר לו הגלישה היא בתשלום) ניתן לראות תצלומי עירום של ילדים, בחלקם מוצגים ילדים בודדים ובחלקם זוגות של ילדים עירומים. חלק האתר המיועד למנויים בתשלום מוביל לכתובת של אתר אינטרנט בעל סיומת com.
את האתר גילה צוות של ארגון The Rainbow Telephone, הפועל מאיטליה נגד פדופילים ברשת. ההתראה הועברה ב-17 במרץ למשטרת ישראל בדואר האלקטרוני דרך ה-FBI ומתייחסת לאתר, שממוקם בשרת בחו"ל אך ההפניה אליו מתבצעת דרך שרתי up.co.il, שרת אירוח אתרים ישראלי.
ההתראה על פעולת האתר נשלחה גם ל"הוליווד הקטנה", החברה המפעילה את up.co.il, אך זו לא הזדרזה לפעול. מנכ"ל "הוליווד הקטנה" לא הגיב לפנייה של ynet בנושא, למרות שהושארו לו מספר הודעות טלפוניות.
אנשי הארגון האיטלקי, אחד מהארגונים הפעילים בתחום המאבק המקוון בפדופיליה, מאתרים בכל חודש אתר ישראלי חדש אחד, לכל הפחות, המכיל תכנים פדופיליים.
התראות הארגון על האתרים הפדופיליים שאותרו נשלחות לספקים המארחים אתרים אלה ועותקים של ההתראות נשלחים ברשימת תפוצה לרשויות החוק במדינות שונות. הצוות שלח עד כה כ-10 הודעות בדואר האלקטרוני בנושא אתרי פדופיליה בישראל. חלק מההודעות הגיעו לידי משטרת ישראל, אך עד כה לא זכו להתייחסות ראויה.
הפדופילים מתארחים גם בחסות אתרים גדולים
אתרי פדופיליה ישראלים אינם פועלים בחסות גופים קטנים - ואולי קיקיוניים - בלבד, שאינם מזדרזים לפעול כדי להסירם. חלק מאתרי הפדופיליה הישראלים פעלו בעבר במסגרת אתרים גדולים, שמציעים לגולשים להקים אתרים פרטיים על שרתיהם. מדובר בשירותים כמו "בנה ביתך" ב-iol ו"פלאנט נענע", באתר נענע. אולם אתרים פדופיליה פרטיים שהתארחו בעבר במסגרת אתרים גדולים הורדו זמן קצר - יחסית - לאחר שהתגלו.
"לפני כחודש חשפנו אתר פדופיליה שהתארח בשרתי iol", אומר מוטי בן ארצי, מפעיל אתר צרכנות בשם "אי צדק". "לאחר כמה פניות והרבה תחנונים להנהלת iol האתר הורד. במקביל, הגשתי תלונה במשטרה במחלק הנוער בזבולון בנושא, אך זו לא טופלה עד היום. דיברתי עם קצין הנוער ביחידת זבולון והוא אמר לי: אני לא בטוח שמדובר בעבירה שבוצעה בתחומי מדינת ישראל. אמנם, קרוב לוודאי שמפעילי אותו אתר אינם ישראלים אך לדעתי אין זה מצדיק חוסר תגובה של המשטרה. לא שמעתי מהם עד היום".
"צריך להבין", אומר שי לחוביצר, סמנכ"ל השיווק ב-iol, "שאנחנו לא מסוגלים לעקוב בזמן אמת אחר כל התכנים המתעדכנים באתר. אם מתקבלת תלונה, ממנה עולה חשש לעבירה על החוק, אנחנו מטפלים בכך במישור המשפטי. כל תלונה נבדקת לגופה בניסיון לקיים איזון דק בין החופש שמאפשר האינטרנט לבין החוק".
"אם המשטרה רוצה - כל החומר לאיתור מנהל אתר פדופילי קיים"
גדי שמשון, כיום סמנכ"ל התכנים של קבוצת סיגלר, מגלה כי המשטרה לא טיפלה בתלונה בעניין תכנים פדופיליים שהגיש כאשר שימש כעורך הפורטל נענע. שמשון מספר, כי מדובר בתכנים שהועלו על ידי משתמש בשירות אירוח האתרים הפרטיים בנענע.
"גילינו חומר פדופילי קשה מאוד. התלוננו במשטרה ולאחר כחודשיים קיבלנו הודעה ממשטרת כפר סבא לפיה התלונה נסגרה. דיברתי על כך בטלפון עם קצין ממפלג עבירות מחשב. הוא ידע שהורדנו את האתר מהרשת ותירץ את אי פעולת המשטרה בעבודה הרבה שלהם. כל החומר הרלוונטי לאיתור מנהל האתר הפדופיל שמור בנענע. אם מישהו רוצה להגיש תלונה, אולי הפעם יקשיבו".
"איזור האתרים הפרטיים בנענע, פלאנט נענע, כולל אלפי אתרים של משתמשים פרטיים", אומר דביר וולק, העורך הראשי של נענע. "אין לנו את היכולת הטכנית לבדוק כל תמונה ותמונה שהמשתמשים שלנו מעלים לאתרים. ודאי שהעלאת חומר פדופילי או כל חומר לא חוקי אחר אסורה לחלוטין בתנאי השימוש של נענע. כאשר אנחנו מדווחים, כי קיימים חומרים כאלה באתרים בפלאנט נענע, אנחנו סוגרים את האתרים האלה לאלתר".
ראוי להזכיר כי בועז גוטמן, לשעבר ראש מפלג עבירות מחשב במשטרה, טען בכתבה הקודמת בסדרה כי מפלג עבירות מחשב מתקשה לשתף פעולה עם חקירות בינלאומיות בתחום הפדופיליה, עקב מחסור בכוח אדם.
המשטרה לא הגיבה על שאלות ynet במסגרת כתבה זו.