הממשלה החליטה להקים ועדת חקירה ממלכתית לאסון ורסאי
ועדת החקירה הממלכתית לא תחקור את האסון עצמו, אלא את בטיחות המבנים והמקומות הציבוריים, כדי למנוע אסונות דומים. יוסי שריד: "מתעורר החשד של כוונה לטייח ולפטור אנשים או גורמים מאחריותם. ועדת החקירה חייבת לחקור גם את פרשת אולמי ורסאי בפרט"
הממשלה החליטה הבוקר (יום ג') ברוב של 19 מול 1 להקים ועדת חקירה ממלכתית בעקבות אסון אולמי ורסאי. הוועדה תחקור בטיחות מבנים ציבוריים.
נשיא בית המשפט העליון, השופט אהרון ברק, אליו תועבר ההחלטה, יקבע איזה שופט יעמוד בראש ועדת החקירה. הועדה תבדוק את בטיחות המבנים והמקומות הציבוריים כדי למנוע הישנות אסונות דומים.
ראש הממשלה שרון אמר בישיבה כי "בחיינו קורים יותר מדי אירועים הנובעים מטעויות ומגישה רשלנית". שרון שלח, בשם הממשלה, תנחומים למשפחות ההרוגים ואיחולי החלמה לפצועים.
הצעת ההחלטה עברה את אישורם של היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, ושר המשפטים, מאיר שטרית. "הוועדה לא תחקור את האסון עצמו, כי נושא זה חוקרת המשטרה. לוועדה ניתן מנדט רחב לחקור את כל ההיבטים של אחריות על בטיחות מבנים", אמר מזכיר הממשלה, גדעון סער.
בין ההיבטים שתחקור הוועדה: הליכי רישוי עסקים, בנייה ואכיפה על הליכיה. כן מומלץ בהצעת ההחלטה שהוועדה תשקול את הצורך לערוך סקר על מצב המבנים הקיימים. זמן עבודת הוועדה לא יוגבל, והצעת ההחלטה מדברת על עבודה מדורגת, כלומר: הגשת מסקנות חלקיות בתום כל שלב, בלוח זמנים שהוועדה עצמה תקבע. הדגש העיקרי בבדיקת הוועדה יינתן למבנים המשמשים לאירועים ציבוריים גדולים, כמו אולמות אירועים. "המנדט של הוועדה רחב, אבל הנושא כולו רחב והוא מתעורר כל פעם מחדש: אסון המכביה, אסונות באיצטדיונים של כדורגל, אסון פסטיבל ערד. הגיע הזמן לבדוק את הנושא שכל כך הרבה מתלוננים עליו בצורה מקיפה", אמר סער.
בסמכות הוועדה לשאת מסקנות אישיות וכלליות, לגבי שלושה גורמים עיקריים: הרשויות הארציות, הרשויות המקומיות וגורמים פרטיים כגון קבלנים ומהנדסים.
יו"ר האופוזיציה, יוסי שריד, מתח ביקורת על החלטת הממשלה. לדברי שריד, "מתעורר החשד של כוונה לטייח ולפטור אנשים או גורמים מאחריותם לאסון באולמי ורסאי. זה יפה מאוד שרוצים עכשיו לחקור בטיחות מבנים בכלל, אבל ועדת החקירה חייבת לחקור גם את פרשת אולמי ורסאי בפרט".
מחר (ד') תדון מליאת הכנסת באסון ורסאי. יו"ר הכנסת, אברהם בורג, ביקש לשם כך מהסיעות הערביות, מרצ וגשר, שהגישו הצעות אי אמון בממשלה לאותו היום, לדחות את ההצעות.