100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת (מומלץ להשתמש בגבינת גרוייר)
200-250 שינקן מעושן, קצוץ דק
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית: מעבדים את כל המרכיבים לבצק בזריזות ומבלי לבחוש יותר מדי. יוצרים כדור ומעבירים לצינון במקרר במשך שעה לפחות.
מרדדים את בצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית. הבצק צריך לכסות את תחתית הבצק ודפנותיה. מעבירים למקפיא עד לאפייה.
מכינים את המילוי: מטגנים על חום גבוה את השינקן המעושן עם הבצק עד להזהבה קלה.
מערבבים את הבצל והשינקן יחד עם כל שאר חומרי המלית עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. יוצקים על הקלתית הקרה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך חצי שעה לפחות, או עד שפני הקיש ודפנותיו זהובים והמלית יציבה. מצננים על רשת למשך 20 דקות לפחות לפני ההגשה.