אני אוהבת את המילוי הזה – הכרישה המאודה ממש מתוקה והיא הולכת מצויין עם הפטריות. בכלל, זה מילוי ששוה לאמץ למאפים, בורקס ועוד.
ציון גולשים:
(33 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
2 כרישות בינוניות
250 גרם פטריות
1 חבילת קנלוני מוכן למילוי
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כוסות חלב
2 כפות חמאה (25 גרם)
1 כף שמן זית
2 כפות קמח רגיל
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה
מכינים את המילוי: שוטפים היטב את הכרישה ופורסים את החלק הלבן (את הירוק זורקים). מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומטגנים-מאדים את הכרישה. בנתיים מנקים וקוצצים את הפטריות. כשהכרישה רכה מוסיפים אליה את הפטריות ומטגנים ביחד כ-5 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ופלפל.
מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את כף החמאה הנותרת ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ומוודאים שכל החמאה נספגה.
יוצקים בהדרגתיות, תוך כדי ערבוב את החלב – מערבבים כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתחיל להסמיך, מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
מרכיבים את המנה: יוצקים מעט רוטב בשמל על תחתיתה של תבנית חסינת-אש. ממלאים את הקנלוני המוכנים בתערובת הכרישה-פטריות (אין צורך לבשל אותם קודם) ומסדרים אותם בתבנית בצפיפות המירבית.
יוצקים את הרוטב – כך שיכסה את כל הקנלוני, מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה.