הקיש שכולם אוהבים. אם הזמנתם חברים (או חברות) ואתם רוצים להיות בטוחים שכולם יאכלו הכל, זה הקיש!
ציון גולשים:
(413 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 כפית מלח
3-2 כפות מים קרים
למלית:
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
3 ביצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומעבדים רק עד שהחמאה מתאחדת עם הקמח (ונוצרת תערובת פירורית).
מוסיפים את הביצה ו-2 כפות מים ומעבדים עוד כמה שניות - עד שנוצר בצק הומוגני ונוח לעבודה. אם צריך - מוסיפים עוד כף מים. מאשפזים את הבצק במקרר לשעה.
בינתיים מכינים את המלית: מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות עבות. אם הפטריות שקניתן קטנות אין צורך לפרוס וזה גם יוצא יפה יותר.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם האורגנו - עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. אם יש לכם בקבוק יין לבן מותחל במקרר - הוסיפו כמה טיפות (והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים). מורידים מהאש ומצננים מעט.
טורפים ביחד שמנת וביצים. בקערה מערבבים פטריות, גבינה ואת תערובת השמנת. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה שיכסה את התבנית + דפנות. מסדרים יפה את הבצק בתוך התבנית ויוצקים את התערובת על הבצק. אופים כ-20 דקות.