ynet - קציצות סלמון - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דגים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 פסטה עם כדורי בשר
 מרק חריף חמוץ
 קלמארי במלח ופלפל

  קציצות סלמון / נייג'לה לוסון, מתוך הספר "נייג'לה נותנת ביס"

אחת מהמנות המנחמות ביותר שאני מכירה. גדולתה בכך שהיא מורכבת מדברים שישנם תמיד במזווה ומנצלת שאריות של מחית תפוחי אדמה. זו גם דרך טובה לנצל תפוחי אדמה מבושלים קרים. כל שצריך הוא למעוך אותם למחית ולהמשיך כרגיל. אם מחית תפוחי האדמה חמאתית ורכה מלכתחילה יהיה קשה יותר לעצב אותה, אך לא בלתי אפשרי. ייתכן שתצטרכו ציפוי עבה יותר של קמח מצה לפני הטיגון. אגב, אני מכינה את המנה באופן שונה מהמפורט כאן: אני מכינה את הקציצות, מקפיאה אותן (על נייר אפייה מכוסה בניילון נצמד) ומכניסה אותן לשקיות. כשאני רוצה לאכול אותן, אני טובלת אותן בעודן קפואות בביצה ובקמח מצה, מטגנת משני הצדדים בשמן חם עד הזהבה, ואז שמה אותן על מגבת נייר בתבנית אפייה, אותה אני מכניסה לתנור שחומם לחום נמוך (120 מעלות צלסיוס) ל-40 דקות, עד שיתחממו. אפשר להשאיר אותן בתנור 3 שעות ללא חשש.

אני משתמשת בקמח מצה ולא בפירורי לחם, כי לדעתי פירורי לחם קנויים הם איומים ואני מניחה שכדי להכין מנה פשוטה כזו אין בכוונתכם לתכנן מראש ולהתעסק בהכנת פירורי לחם ביתיים.

אני משתמשת במתכון זה בסלמון משומר, כי לדעתי, עד כמה שזה ישמע מוזר, טעמו טוב יותר. אולם, עלי להזהירכם - העיסה הלא מטוגנת מסריחה מאוד. התנחמו המחשבה שברגע שמטגנים אותה, טעמה משתפר פלאים. שמטגנים אותה, טעמה משתפר פלאים. אני ממליצה להגיש אפונה קפואה וקטשופ עם קציצות שמנמנות ושחומות אלה בצבע אלמוג.

אני לא מתה על קטשופ, אך כמו בפשטידת הרועים, הוא חיוני במקרה זה.

החומרים מספיקים ל-9-7 קציצות בקוטר 7 ס"מ.

ציון גולשים:  (19 מדרגים)
חומרים
לקציצות:
500-350 גרם מחית תפוחי-אדמה קרה
400 גרם שימורי סלמון רצוי אורגני
15 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת (אם במחית תפוחי האדמה אין חמאה)
קורט נדיב של פפריקה חריפה
קליפה מגוררת מחצי לימון
מלח ופלפל
1 ביצה
לציפוי:
2 ביצים
100 גרם קמח מצה
50 גרם חמאה
2 כפיות שמן
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים - רצוי בידיים.
  2. פורסים ניילון נצמד על מגש. יוצרים מהעיסה קציצות שמנמנות בגודל כף היד ומניחים על גבי הניילון. מעבירים למקרר ל- 60-20 דקות (או יותר), עד שהן נעשות מוצקות.
  3. הציפוי: טורפים את הביצים בצלחת מרק. שופכים את קמח המצה לצלחת נפרדת. טובלים את הקציצות בבלילה ומייד אחר כך בקמח, תוך הקפדה שיצופו היטב.
  4. מחממים את החמאה במחבת גדולה, עד שהיא מתחילה לרחוש. מטגנים את הקציצות מכל צד, עד שהציפוי משחים קלות ותוכנן חם.






דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©