ynet - ביצי בנדיקט - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ארוחות בוקר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 בליני עם סלמון מעושן וקוויאר אדום
 פסטייה - פשטידת בשר מתוקה
 פאייה עוף

  ביצי בנדיקט / רותי קינן, מתוך הספר "מטבח עולמי"

אומרים שהמאכל, המככב היום בכל שולחן בראנץ' אמריקני, נולד בעקבות תלונתו של ברוקר מפונק, שנהג לאכול במסעדת 'דלמוניקו' המפורסמת במנהטן, וטען ש"אין שום דבר חדש בתפריט". השף נענה לאתגר, יצר את המנה, וקרא אותה על שמו של איש הכספים.

המתכון המקורי אינו עונה על דרישות הכשרות, ולכן נערכו בו כמה התאמות. הרוטב אמור להיות רוטב הולנדייז, שאינו אלא סוג של מיונית חמה, עשויה מחמאה מומסת. את הרוטב המוצע כאן אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל או בסיר המונח בתוך סיר אחר ובו מים רותחים.

קרדיט: צילום: יוסי רותם
ציון גולשים:  (35 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
קורט מלח
1 כף חומץ
6 ביצים
6 פרוסות לחם עגולות, או חצאי לחמניות שיפון עגולות
6 פרוסות עגולות של חזה הודו מעושן
6 כפות מיונית
1 כף מיץ לימון
1 כף קטשופ
מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
  1. להכנת ביצים עלומות: שמים במחבת או בסיר שטוח מים בגובה 3-4 ס"מ, ומביאים לרתיחה. ממליחים קלות, מוסיפים את החומץ ומציבים על להבה נמוכה כך שהמים יבעבעו באיטיות. שוברים כל ביצה לתוך כוס, ומחליקים אותה לתוך המים. מבשלים 3-5 דקות (כדי לגרום לחלבון להתקשות ולחלמון להישאר נוזלי).
    מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות-נייר.
  2. קולים את הלחם בטוסטר. מניחים על כל פרוסה פרוסת הודו מעושן, ועליה את הביצה העלומה.
  3. מערבבים את המיונית עם 2 כפות מים, מיץ הלימון והקטשופ, יוצקים על הביצה, מתבלים במלח ופלפל, ומגישים מייד.

    גיוון: ביצי קארם המתכון שממנו אולי נשאב הרעיון לביצי בנדיקט מיוחס לשף הצרפתי הנודע אנטואן קארם, שפעל בראשית המאה ה-19. קארם יצק לתוך תחתיות ארטישוק מבושלות רוטב עשוי ממיונית מעורבבת ברסק עגבניות וברנדי, הניח עליהן ביצים עלומות, כיסה אותן בפרוסה דקה של סלמון מעושן, וקישט בעלי שמיר ובצלפים.

    אם הביצים אינן מיועדות לשימוש מיידי, אחרי הכנתן מחליקים אותן לקערה עם מים קרים, ומשם מוציאים ומספיגים על מגבות-נייר. אם נוצרו מעין חוטים של חלבון סביב החלמון, גוזרים אותם במספריים.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©