מניחים בסיר את הדובדבנים והסוכר, מכסים ומניחים למשך הלילה מחוץ למקרר.
למחרת מעבירים את הסיר לכיריים, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד כשעה, מדי פעם מערבבים בכף עץ. משתמשים במבחן הצלחת כדי לדעת מתי הריבה מוכנה (מניחים צלוחית במקפיא. כשרוצים לבדוק האם הריבה, יוצקים מעט ריבה על הצלוחית. מעבירים אצבע בתוך הריבה. אם נוצר "שביל" שלא נסגר, הריבה מוכנה).
מסירים את הסיר מהאש. יוצקים את מיץ הלימון ומערבבים. מחטאים צנצנות במים רותחים ויוצקים לתוכן את הריבה. אוטמים היטב. הריבה תישמר מחוץ למקרר זמן רב. לאחר פתיחת הצנצנת יש לשומרה בקירור.