גלעד חן, השף של מסעדת "קאזה ברונה" בזכרון יעקוב, מציע לנו הפעם מנה עיקרית מושקעת ולא שגרתית.
ערך תזונתי: 554 קלוריות, 45.3 גרם חלבונים, 17.7 גרם שומן, 53.3 גרם פחממות
|
|
|
|
ציון גולשים: | | (11 מדרגים) |
|
|
| חומרים (4 מנות) | |
|
|
4 פילטים נקיים של דניס (170 גרם כל אחד) |
רבע כוס קמח |
1 כפית פפריקה חריפה |
1 כפית מלח מעורבבת ב-2 כפיות קמח תירס |
כוס וחצי גרעיני קינואה |
1 כוס עירית קצוצה דק |
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק |
1/2 כוס נענע קצוצה דק |
1/4 כוס מיץ לימון |
4 כפיות שמן זית |
3 עגבניות בינוניות בשלות, חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות |
לרוטב: |
|
500 גרם עגבניות שרי חצויות ומגורענות |
3 כפיות חומץ בלסמי |
1 כפית גרעיני כוסברה |
2 כפיות שמן זית |
מלח ופלפל לפי הטעם |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מערבבים את כל חומרי הרוטב במערבל ושומרים בטמפרטורת החדר.
- שוטפים את גרעיני הקינואה פעמיים במים קרים, מבשלים במים 10 דקות, מסננים ומצננים.
- מערבבים את יתר החומרים, מלבד הדגים והעגבניות, ושומרים בטמפרטורת החדר.
- שוטפים את הפילטים, מקמחים קלות את הצד עם העור ומטגנים במעט שמן זית כ-2 דקות, עד לקבלת שכבה פריכה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-5-4 דקות.
- משמנים תבנית עגולה וקטנה בשמן זית, ומעבירים אליה את תערוכת הקינואה, לאחר שמוסיפים לה את העגבניות ומערבבים.
- דוחסים את התערובת בתבנית והופכים למרכז הצלחת. מניחים את פילה הדניס על ה"עוגה", ויוצקים מהרוטב על הדג ומסביב למנה.
|
|
|
|