|
|
המבורגר טונה / איילת הירשמן
| | | ציון גולשים: | | (15 מדרגים) |
| |
| חומרים (4 מנות) | |
|
| 600 גרם טונה משומרת, מסוננת מהשמן | עלים בלבד מ-2 גבעולי נענע, קצוצים | 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק | מיץ מ-1 לימון | 1 כפית שמן שומשום | מלח, פלפל שחור | לטיגון: שמן זית או שמן קנולה | אפשרות חריפה: 1/2 פלפלון צ'ילי, ללא הגרעינים והחלקים הלבנים הפנימיים, קצוץ דק | אפשרות: 2 גבעולי כוסברה, קצוצים דק | להגשה: | לחמניות המבורגר, חצויות | פרוסות עגבניות | עיגולי פלפלים | פרוסות חסה | רוטב צ'ילי מתוק | קטשופ | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי ההמבורגר, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה 4 קציצות גדולות ושטוחות ומאחסנים שעה לפחות (עד יום) במקרר, כדי שיתייצבו.
- הטיגון: מחממים את השמן במחבת, מניחים את הקציצות ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
- ההגשה: מורחים את הלחמניות בקטשופ, ואם רוצים גם ברוטב צ'ילי מתוק, ומסדרים על חצי מהחצאים עגבניות, פלפלים, חמוצים וחסה. מוסיפים את ההמבורגר, סוגרים ומגישים מיד.
| | | |
| |