סלט ירוק עם קרוטונים של גבינת סנט מור חמה / מיכל וקסמן
ציון גולשים:
(2 מדרגים)
חומרים (1 מנות)
לקרוטוני הגבינה:
1 בגט פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ משומן ואפוי בתנור
5 עיגולי סנט מור חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך
לסלט:
תערובת עלים של חסה ערבית או רומית (רק העלים הבהירים והפריכים שבמרכז), רוקט, גרגיר או מה שאוהבים
לויניגרט:
2 כפות חומץ יין לבן
1/2 כפית חרדל דיז'ון
קורט נדיב של מלח
1/2 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
קרוטוני הגבינה: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). מסדרים את הקרוסטיני בתבנית. מניחים על כל קרוסטיני פרוסת גבינה. שמים את התבנית במרכז התנור וצולים כ-10 דקות או עד שהגבינה רכה ומתחילה להשחים.
הסלט: חותכים את החסות והירוקים ומניחים בקערה גדולה.
הרוטב: מערבבים היטב בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
הרכבת המנה: יוצקים את הרוטב על העלים לסלט ממש לפני ההגשה, על מנת שלא יבלו, מערבבים היטב.
מוציאים את קרוטוני הגבינה החמים מהתנור ומניחים אותם בשולי קערת הסלט, בין העלים. מגישים חם.