|
|
תבשיל מהיר של עדשים עם ירקות שורש וירוקים / מיכל וקסמן רבע שעה עבודה והרבה טעמים עדינים שמשתלבים לטעם אחד עשיר ומלא מסך מרכיביו, ויש לפניכם ארוחה מלאה או תוספת משמחת - מה שתבחרו. אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב, או לא לחמם בכלל. הכל פתוח לפי הזמן ומצב הרוח.
| | ציון גולשים: | | (19 מדרגים) |
| |
| חומרים (4 מנות) | |
|
| 500 גרם עדשים חומות/ירוקות (עדיף אורגניות) | 2 עגבניות, מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות | 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות | 1/2 ראש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות | 1/2 שורש פטרוזיליה, מקולף וחתוך לקוביות קטנות | 1/2 פקעת שומר, חתוכה לקוביות קטנות | 1 בצל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות קטנות | 1 כרשה, רק החלק הלבן, חתוך דק-דק | 1 שן שום, קטנה חתוכה דק-דק | צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה | 4 עלי בזיליקום, קצוצים | עלים בלבד מ-4-5 ענפי אורגנו, קצוצים | 1/2 כפית מלח גס | קורט נדיב של פלפל שחור טחון טרי | קורט סוכר | 3 כפות שמן זית לטיגון הירקות | 6 כוסות מים | להגשה: | | מעט שמן זית | פרמזן מגורר | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה, כרשה, שום ושומר ומבשלים אותם תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשמן נצבע בכתום והירקות מתרככים.
- מוסיפים עדשים ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהעדשים מתרככות אבל לא מתחילות עדיין להתפרק, בערך עשר דקות.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר. מערבבים. מוסיפים פטרוזיליה (משאירים בצד חופן קטן של פטרוזיליה על מנת לפזר מעל התבשיל בזמן ההגשה), בזיליקום ואורגנו. מערבבים. מגבירים את האש ומבשלים ללא מכסה במשך שלוש עד חמש דקות נוספות, עד שחלק מהנוזלים מתאדים והתבשיל מסמיך. שימו לב לא לבשל יותר מדי על מנת שלא יתפרקו העדשים ויהפכו לרסק.
- התבשיל מוכן. מחלקים לקעריות הגשה. מזלפים מעט שמן זית בראש כל ערימת עדשים, מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגררים פרמזן. אוכלים חם.
| | | |
| |