מרק עוף בניחוחות אסייתים עם ג'ינג'ר ולמון גראס
|
|
ציון גולשים: | | (9 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
1 עוף שלם ללא העור |
3 גזרים קלופים וחצויים |
1 בצל גדול חתוך לרבעים |
2 כרשות |
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים |
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לרבעים |
1 לפת קלופה וחצויה |
1 קולורבי קלוף וחצוי |
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות |
1 מקל גדול של למון גראס חצוי |
3 ס"מ שורש גי'נג'ר טרי קלוף ופרוס |
1 צרור גדול של פטרוזיליה |
1 צרור גדול מאוד של כוסברה |
2 כפות מלח גס |
10 גרגרי פלפל שחור שלמים |
3-4 ליטר מים, לפי גודל הסיר |
לסחוג אסייתי לוהט: |
|
1 פלפל ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם) |
1 מקל למון גראס, רק החלק הלבן פרוס |
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף וחתוך |
1 צרור קטן של כוסברה ללא הגבעולים הגסים |
2 בצלים ירוקים דקים, רק החלק הירוק |
2 שיני שום ירוק קלופות וחתוכות |
קורט סוכר |
מיץ מ-1/2 לימון |
1 כף רוטב דגים |
1 כפית שמן שומשום |
3 כפות שמן זית |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- המרק: שמים את העוף והירקות החתוכים (לא כולל כוסברה ופטרוזיליה) בסיר גדול. ממלאים מים. מכסים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים כוסברה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים שעתיים או יותר ברתיחה מתונה.
- הסחוג: שמים את כל החומרים, למעט השמנים, במעבד מזון וטוחנים טחינה גסה בפולסים עד שנוצרת תערובת עדינה ואחידה. מוסיפים שמנים. טוחנים שוב בפולסים בודדים. מעבירים לצנצנת.
- הגשה: מסננים את המרק לתוך קעריות אישיות. במרכזה של כל קערית מרק צלול מניחים כפית גדושה של הסחוג. אפשר להגיש כך או לערבב בעדינות. כך או כך, יתפשט בצלחת המרק כתם ירקרק עם ניחוח עז ומגרה של כוסברה, למון גראס, שום, פלפל חריף ושאר חברים.
|
|
|
|