טמפורה ליצ’י במילוי טופו ברוטב חמוץ-מתוק / דפנה שני
ציון גולשים:
(8 מדרגים)
חומרים (12 מנות)
1 קופסה (כ-400 גרם) שימורי ליצ’י
200 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל ½1 ס”מ
מעט שמן זית או שמן בוטנים
2 כפות רוטב סויה
לטמפורה:
1 חלמון
3/4 כוס (כ-200 מ”ל) מי קרח
200 גרם קמח טמפורה
שמן לטיגון עמוק
לרוטב חמוץ-מתוק:
2 פלפלים אדומים
1 כוס סירופ משימורי הליצ’י או מיץ אננס או מיץ תפוזים
1 כף סוכר
1.5 כפות רוטב צ’ילי שזיפים
2 כפות חומץ אורז או חומץ טבעי
1 כף קטשופ
מלח
1.5 כפות קורנפלור מהולות ב-2 כפות מים
לקישוט:
פלפל ירוק, חתוך לקוביות בגודל ½2 ס”מ
אופן ההכנה
מסננים את הליצ’י מהסירופ. שומרים את הסירופ בצד.
להכנת הרוטב, מרסקים את הפלפלים עם סירופ הליצ’י בבלנדר ומסננים. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את הסוכר, רוטב הצ’ילי שזיפים, החומץ, הקטשופ ומעט מלח. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומוסיפים את הקורנפלור המהול במים תוך כדי בחישה. ממשיכים לבשל עוד דקה ומסירים מהאש. מאחסנים במקרר.
מטגנים את קוביות הטופו בשמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, מסירים מהאש ומוסיפים את הסויה. מנערים את המחבת כדי שהטופו יספוג את הרוטב. ממלאים כל ליצ’י בקוביות טופו וסוגרים את פתח הפרי באמצעות קיסם.
להכנת הטמפורה, טורפים את החלמון עם מי הקרח. מוסיפים את קמח הטמפורה בבת אחת ומערבבים מעט, כך שמתקבלת תערובת לא אחידה (עם גושים של קמח).
מחממים שמן לטיגון עמוק בווק או בסיר. אוחזים בקיסם הסוגר את הליצ’י, טובלים את הליצ’י הממולאים בבלילה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים מהשמן, מצננים מעט ושולפים את הקיסמים. משפדים כל כדור על קיסם במבוק קטן עם קוביית פלפל ירוק ומגישים לצד הרוטב.