מוצאו של רוטב הקרבונרה, ככל הנראה, ממכרות הפחם באיטליה של פעם. רוטב נהדר לפטוצ'ינה או טליאטלה, פחות טוב לספגטי או מקרוני.
ציון גולשים:
(92 מדרגים)
חומרים
500 גרם פסטה, עדיף חלולה (בוקטיני)
1 גביע שמנת מתוקה
1/4 כוס גבינת פרמזן
100 גרם בייקון לא מאד שומני או חזה אווז
מלח ופלפל שחור
2 חלמונים
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
יש להכין את הרוטב בזמן בישול הפסטה ולעבוד בזריזות: שופכים את השמנת המתוקה לסיר קטן, כשהיא מתחממת, מוסיפים בייקון או חזה אווז ופרמזן ומערבבים נמרצות. מקפידים לא להרתיח.
כשהפסטה מוכנה, מסננים אבל לא שוטפים במים.
יוצקים את הרוטב ממעל – וגם שני חלמונים לא מבושלים. מערים בנמרצות. אל דאגה, החלמונים מתבשלים מחום הפסטה, ומתקבל רוטב אלוהי וקטיפתי שצריך רק קצת פלפל שחור ממעל.