בסיר גדול, מרתיחים מים עם כפית מלח. מפרקים את הכרובית לפרחים וזורקים פנימה. מבשלים כ-15 דקות, מסננים ומועכים למחית חלקה.
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מסירים מהאש ומוסיפים למחית הכרובית.
מוסיפים את הריקוטה, הפרמזן והביצים למחית הכרובית ובוחשים היטב. מוסיפים 1/4 כוס קמח ואת פירורי לחם, מלח ופלפל ובוחשים עד שהתערובת אחידה. מתקנים תיבול.
מחממים שמן (עדיף זית, אבל אפשר גם שמן רגיל לטיגון)במחבת רחבה. מפזרים בצלחת עמוקה 1/2 כוס קמח. צרים לביבות מהתערובת, מקמחים משני צידיהן ומטגנים עד להשחמה.
כדאי להגיש עם שמנת חמוצה. לגיוון, אפשר להחליף 1/4 כוס קמח, או פירורי לחם, ב-1/4 כוס שומשום.