האלפחורס, עוגיות סנדוויץ' רכות וממולאות בריבת חלב, פופולריות בארגנטינה ובארצות דרום-אמריקה. אופים ומוכרים אותן די גדולות, אבל בגרסה שלפניכם, בגודל ביס, הן מעודנות וחמודות יותר, ובעיקר נהדרות כחטיף לאירועים ומסיבות. במתכון זה רצוי לשקול את החומרים.
|
|
|
|
ציון גולשים: | | (221 מדרגים) |
|
|
| חומרים (10 מנות) | |
|
|
2.5-2.25 כוסות (300 גרם) קורנפלור |
1/3 1 כוסות (200 גרם) קמח |
1/2 כפית אבקת סודה |
2 כפיות אבקת אפייה |
100 גרם חמאה רכה |
100 גרם מרגרינה רכה |
1.25 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר מנופה |
3 חלמונים |
2.5 כפות קוניאק או ברנדי |
1 כפית תמצית וניל |
1 כפית קליפה מגוררת מלימון |
350-300 גרם ריבת חלב |
100 גרם שבבי קוקוס טחון, לקישוט |
כלים: |
|
4 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מנפים יחד לקערה בינונית את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה.
- בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה ואבקת הסוכר, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וגרידת הלימון. מוסיפים את תערובת הקורנפלור במהירות נמוכה, ומערבלים קצרות רק עד שהם נספגים בתערובת והבצק מתאחה (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). עוטפים ביריעת ניילון, ומניחים במקרר ל-60-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי אחיד של 1/3 ס"מ. מקמחים חותכן עגול בקוטר כ-1/2 3 ס"מ, וקורצים עיגולים בבצק.
- מניחים את העוגיות על התבניות עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהן. אופים כ-5 דקות עד שהן יציבות ובצבע בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות. בעזרת מרית מתכת מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת.
- אופן ההרכבה: מורחים שכבה דקה של ריבת חלב על מחצית מהעיגולים (לעיצוב שוליים מושלמים רצוי להשתמש בשקית זילוף, ולזלף תלולית קטנה של ריבת חלב במרכז העוגייה, ואז להדק את העוגייה השנייה בעדינות מעל). מצמידים לריבה עוגייה נוספת ליצירת עוגיות סנדוויץ'. שמים את הקוקוס בקערה בינונית ומגלגלים כמו גלגל את השוליים הדביקים עם ריבת החלב בתוך שבבי הקוקוס.
|
|
|
|