לא מזמן החלטתי לפענח את סוד הלחוח התימני ולהכין אותו לבד בבית, הנה התוצאות בצילום, ובמתכון. מומלץ לאכול עם מרק.
תודה למרים תם, יונה מעודה, מאיר זהבי וירוחם בלסי על העזרה והטיפים.
|
|
|
|
ציון גולשים: | | (252 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
1 ק"ג קמח |
1 כף מלח |
1/4 כפית סוכר |
1/4 קובית שמרים או 1.5 כפות שמרית |
2 כפות סולת |
צלוחית עם שמן |
מים פושרים |
כלים: |
|
1 קערה גדולה לבצק |
2 מחבתות גדולות, עם מכסים |
מצקת עמוקה |
כף עץ שטוחה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- ממיסים את השמרים ב-1 כוס מים פושרים.
- מכינים את הבלילה: לתוך הקערה הגדולה מוזגים 5 כוסות מים פושרים, מוסיפים את המלח, הסוכר, והשמרים המומסים.
- בסיר קטן, מרתיחים 2 כוסות מים, מוסיפים את הסולת ומערבבים כדקה. מוסיפים כוס מים פושרים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הקמח בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בלילה דלילה. מכסים במגבת, ומשאירים לתפוחח במקום חמים, במשך שעתיים. רצוי לערבב מידי פעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים לדילול. ערבוב במיקסר יד, נותן תערובת טובה ומהירה.
- "אופים", את הלחוח: מורחים את המחבתות בשמן (מומלץ לעבוד עם שתי מחבתות כדי לקצר את התהליך, אבל אפשר גם עם אחת). יוצקים למחבתות מצקת של בלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל המחבת.
- מניחים את המחבת על להבת אש גבוהה עד שפני הבצק מתמצקים, ומתמלאים בבועות. מכסים את המחבת, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, עד שהתחתית משחימה. ממשיכים לבשל כך את כל הבלילה.
- הערה: בין לחוח ללחוח יש לקרר תחתית המחבת בתוך קערה מים.
- אפשר לשמור את הלחוח במקרר בתוך בתוך שקית ניילון עד שלושה שבועות - כשמוציאים מחממים במיקרו.
|
|
|
|