העדשים משמשות מקור מצוין לחלבון ועדשים אדומות מכילות גם בטה קרוטן (כמו הגזר והדלעת במתכון הזה) שעוזר לחזק את המערכת החיסונית. והכורכום בו מתבלים את המרק נחשב לאנטיביוטיקה מצוינת מן הטבע.
ציון גולשים:
(621 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
1 כוס עדשים אדומות
4 כוסות מים
1 גזר בינוני חתוך גס
1 בצל בינוני, חתוך גס
2 כוסות דלעת או דלורית, חתוכה לקוביות
1.5 כפית כמון
1.5 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1.5 כפית כורכום
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
בוררים היטב את העדשים ושוטפים. מערבים עם המים ומביאים לידי רתיחה.