שוטפים את כל הפירות והצימוקים ומסננים. פורסים את המשמשים ואפרסקים לרצועות דקות. מקצצים את התאנים. מערבבים את הפירות הקצוצים עם הצימוקים ושמים בקערה. יוצקים 3 כוסות מים רותחים על הפירות ומכניסים לקערה את שקיות התה, הציפורן וההל. מכסים ומשרים במקרר ל 24-48 שעות. בזמן זה, אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים רותחים עד שהפירות מכוסים כולם.
לאחר הצינון, מחלקים ל 8 קעריות ומקשטים בפיסטוקים קלויים קצוצים.
טיפ: רוצים להעשיר את סלט הפירות? הוסיפו לו פירות מיובשים אקזוטיים, שניתן למצוא בחנויות תבלינים וחנויות טבע (רק שם תוכלו למצוא פירות מיובשים שלא הוחדרו אליהם צבעי מאכל). ההמלצה שלי: לכו על ליצ'י וקרמבולה מיובשים.