מסירים את הכובעים מהפלפלים. מסלקים את הקרומים והגרעינים.
מכינים את המלית: מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים אורז ומערבבים עד שהוא נעשה לבן. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי פירור הבשר במזלג. מוסיפים עגבנייה מגוררת, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים ומורידים מהאש.
מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה רסק עגבניות עם כוס מים, שום ותבלינים בסיר רחב ונמוך.
ממלאים ומבשלים: ממלאים את הפלפלים עד שלושה רבעים מנפחם (האורז מתנפח בבישול), ומסדרים אותם זה ליד זה בצפיפות בסיר עם הרוטב. מטפטפים מעט מהרוטב על המלית.
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה עד שהאורז מוכן (אבל עדיין לא הופך עיסתי). מדי פעם כדאי לטפטף מעט רוטב, כדי שהמלית לא תתייבש.