טארט לימון עם פטל / אורנה אגמון ואלה שיין ("אורנה ואלה"), מתוך "האוסף המתוק של על השולחן"
ציון גולשים:
(48 מדרגים)
חומרים
תבנית לטארט בגודל 26 ס"מ
לבצק:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
200 גרם קמח
1 ביצה טרופה למריחה
למלית:
150 גרם סוכר
100 מ"ל מיץ לימון טרי
3 ביצים
400 מ"ל שמנת מתוקה
גרידה מלימון אחד
120 גרם פטל טרי או קפוא
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מקציפים חמאה ואבקת סוכר, מוסיפים את הביצה ואחר כך את הקמח בשניים - שלושה מחזורים. מערבלים עד שמתקבל בצק פירורי.
מוציאים ולשים מעט בידיים עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים לפחות 24 שעות.
מרדדים את הבצק הקר על תבנית טארט מתפרקת ומקררים לפחות חצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מניחים על הבצק נייר כסף או נייר אפייה וקטניות למשקולת אופים כ-20 דקות, מסירים את הנייר, זורקים את הקטניות ואופים עוד כ-15 דקות.
מורחים את הבצק בביצה הטרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה, מוציאים מהתנור ומורידים את החום ל140- מעלות.
מכינים את המלית: בסיר מרתיחים את הסוכר עם מיץ הלימון עד שמתקבל סירופ.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים מעט מהסירופ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים עוד סירופ באיטיות ובהדרגה, עד שמתקבלת תערובת פושרת. מוסיפים תוך כדי טריפה את יתרת הסירופ.
מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב לתערובת הביצים. מעבירים דרך מסננת דקה ומוסיפים את גרידת הלימון.
שופכים את התערובת על הקלתית ומפזרים למעלה את הפטל (הפטל ישקע בתערובת הנוזלית).
אופים ב-140 מעלות כ-20 דקות. צריך להיזהר מאפיית יתר, אחרת המלית הופכת לחביתה. העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה וצבעה צהוב בוהק. פני המלית לא אמורים להיות שחומים או תפוחים.