קציצות חמצמצות ונימוחות מהמטבח הסורי. אל תשכחו להגיש עם לחם אחיד פשוט, הסופג לתוכו את הרוטב.
|
|
ציון גולשים: | | (51 מדרגים) |
|
|
| חומרים (4 מנות) | |
|
|
תערובת קציצות בשר בסיסית (ראו קישור למתכון בסיסי מימין) |
1 צרור (700 גרם) עלי מנגולד שטופים היטב |
1 ביצה |
שמן לטיגון |
לרוטב: |
|
שמן לטיגון |
6 שיני שום קצוצות |
1/2 כפית כורכום |
1 כפית פפריקה מתוקה |
פפריקה חריפה |
מיץ מלימון גדול |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מפרידים את העלים הירוקים של המנגולד מהגבעולים הלבנים (שומרים אותם לרוטב). קוצצים דק את העלים הירוקים, ומעבירים לסיר. מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות, ומסננים. מצננים היטב, סוחטים, ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את תערובת הקציצות והביצה, ומערבבים היטב. טועמים, ומשפרים תיבול. צרים מהתערובת קציצות עגולות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שישחימו.
- קוצצים את גבעולי המנגולד הלבנים, ומפזרים בסיר רחב. מוסיפים 1/4 כוס משמן הטיגון, ומסדרים מעל את הקציצות המטוגנות. מפזרים מעל את השום, ומתבלים במלח, פלפל, כורכום ושני סוגי הפפריקה. מוסיפים 11/2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון, מכסים, ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב יסמיך. מגישים חם, עם לחם טרי (או אורז לבן).
|
|
|
|