רצוי להשתמש בקעריות חסינות חום, בעלות מכסה תואם.אפשר לשמור במקרר עד יומיים ללא הביצים. כשרוצים, שוברים את הביצים מעל התבשיל, מחממים בתנור ומגישים.
|
|
ציון גולשים: | | (24 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן |
500 גרם בשר בקר (צוואר, שריר) חתוך לקוביות |
2 בצלים גדולים קצוצים דק |
3 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות |
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות |
3 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות |
מלח ופלפל שחור |
3 כפות עלי טימין מופרדים מהגבעולים |
3 כפות עלי זעתר מופרדים מהגבעולים |
6 ביצים |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים מחצית מהשמן בסיר ומטגנים את קוביות הבשר עד הזהבה. מכסים במים רותחים, מרתיחים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך. מסננים.
- מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
- מחממים את שארית השמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר כ-10 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 5 דקות, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את קוביות הבשר המבושלות, מתבלים במלח, בפלפל, בטימין ובזעתר ומוסיפים כשליש כוס מים. מבשלים יחד 10 דקות על להבה בינונית, מערבבים מדי פעם.
- מחלקים את התערובת לקעריות חסינות חום, שוברים מעל כל קערית ביצה, מכסים את הקעריות במכסה (או ברדיד אלומיניום) ואופים כחצי שעה. מגישים חם.
|
|
|
|