|
|
ריזוטו דלעת / טל איתן
| | | | | ציון גולשים: | | (12 מדרגים) |
| |
| חומרים | |
|
| 3 כוסות אורז מכל סוג | 7.5 כוסות מים | 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות | 1 כוס קוביות דלעת | 1 צרור קטן של פטרוזיליה | לתיבול: | | מלח פלפל שחור, קארי, אבקת מרק עוף, אבקת שום, רוטב סויה | תוספות אופציונליות (ביחד או לחוד): | | 2 כפיות זרעי חרדל | חופן אגוזי מלך מקולפים וקצוצים | חופן צנוברים | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- בסיר עמוק מכסים את קוביות הדלעת במים מהברז ומבשלים כ-10 דקות על אש גדולה עם מכסה פתוח.
- בסיר אחר מזהיבים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את האורז והתבלינים (לפי הטעם), ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הדלעת והמים, מערבבים, וסוגרים את הסיר.
- מבשלים במכסה סגור כ-10 דקות, ומשתדלים להתאפק ולא לפתוח. לאחר מכן אפשר לערבב, לטעום ולשפר טעמים. בשלב הזה אתם מסתכנים בדביקוּת יתר של האורז, אבל במתכון הנוכחי - כמה שיותר דביק - יותר טעים.
- אחרי כ-15 דקות, כשהאורז רך מספיק (לא מדי), קוצצים היטב שני שלישים מצרור הפטרוזיליה וזורקים אל הסיר. מערבבים היטב אל תוך האורז. סוגרים שוב את המכסה, ונותנים לטעמים להכיר אחד את השני ולהתחבר יחד.
- אפשר להגיש את האורז בכל צורה: כתוספת, בקערה מרכזית, או בקערית אישית. בצילומים תוכלו לראות צורת הגשה המהווה ארוחת ערב נפרדת בפני עצמה: אורז על מצע של עשבי תיבול, בצל ועגבניות תמר חצויות ומתובלות בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. טעים, חמים, משביע ופשוט להכנה.
| | | |
| |