250 גרם (חצי שקית) חומוס יבש, לאחר 24 שע' של השריה במים (אפשר גם מקופסה)
1 ליטר מים מהברז (כ- 5 כוסות)
חצי צרור פטרוזיליה
לתיבול:
מלח פלפל שחור, קינמון, כמון
אופן ההכנה
בסיר גדול ועמוק מטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
מוספים את הבטטות, הגזרים, הדלעת והחומוס המושרה ואת המים.
מתבלים לפי הטעם. בדרך כלל צריך שתי כפיות גדושות של כמון, חצי כפית של קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להוסיף גם אבקת מרק עוף, שמוסיפה לטעם.
קוצצים את הפטרוזיליה גס, ומשליכים אל המים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש בינונית עד שהריח ממלא את הבית והירקות רכים (כ-30 דקות).
אפשר לזרוק את הנוזלים ולהגיש רק את הירקות (כפי שמוצג בצילום), בצירוף עלי פטרוזיליה קצוצים. אפשר גם להשאיר את הנוזלים ולהגיש כמרק, על אורז, קוסקוס, או סתם לבד עם חלה טרייה.