600 גרם פטריות מסוגים שונים: ירדן, שמפיניון, פורטבלו, פרוסות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
8 ביצים
200 גרם גבינת קממבר חתוכה לקוביות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. ממיסים 50 גרם מהחמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים ומטגנים עד שלא נשארים נוזלים במחבת. מעבירים לקערה ומצננים קצת. 2. מוסיפים את הביצים, הגבינה והפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל וטורפים היטב. ממיסים את החמאה שנותרה יחד עם השמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות. 3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה. 4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות. 5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.