לביבות מקמח-חומוס "פאנאלה די פלרמו" / דליה פן-לרנר
מתכון שמקורו בסיציליה, בארץ משיגים את קמח-החומוס בחנויות הודיות ובמרכולים שמתמחים בייבוא מוצרים מהמזרח הרחוק.
ציון גולשים:
(15 מדרגים)
חומרים
1 ליטר (4 כוסות) מים
250 גרם קמח חומוס
3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה
מביאים את המים לסף רתיחה בסיר כבד. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי בחישה, כדי שלא יווצרו גושים.
מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-30 דקות. מתבלים במלח פלפל ופטרוזיליה.
מורידים מהאש, יוצקים את התערובת על משטח שיש ומיישרים לשכבה אחידה בעובי של 1 ס"מ. מצננים. כשהתערובת מתייצבת, חותכים למרובעים או לעיגולים ומטגנים כמו לביבות, בשמן זית.