מכינים את הקרמל: שמים בסיר בינוני-כבד את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך עירבוב רצוף עד שהסוכר נמס. ממשיכים להרתיח בלי לערבב, לקבלת צבע זהוב-קרמל.
יוצקים מיד את הקרמל לתבניות, ומסובבים כל תבנית בזריזות כמה פעמים, כך שהקרמל יצפה את התחתית בשיכבה דקה ואחידה.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מכינים את הקרם: מביאים את החלב לרתיחה ומסירים מהאש.
שמים בקערה בינונית את הביצים, החלמונים והסוכר, ומקציפים מעט עד שהתערובת אחידה. יוצקים לאט ובהדרגה את החלב החם אל תערובת הביצים תוך עירבוב רצוף, עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הווניל. מצננים מעט, מסננים ויוצקים לתוך התבניות.
מניחים את התבניות האישיות בתוך תבנית אפייה גדולה יותר, ומניחים אותה בתנור. יוצקים מים רותחים סביב התבניות האישיות עד למחצית גובהן.
אופים כ 20 דקות, עד שסכין קטנה הננעצת במרכז הקרם יוצאת נקייה (אסור למים בתבנית הגדולה לרתוח בזמן הבישול). מוציאים את התבניות האישיות, ומצננים בטמפרטורת ההחדר.
כדי לשחרר את הקרם האפוי מהתבנית, מעבירים סכין קטנה סביב השוליים. מניחים צלחת הגשה על הקרם והופכים בזריזות (כשהתבנית הפוכה על הצלחת, מניעים אותה עם הצלחת קדימה ואחורה). מסירים את התבנית, יוצקים את רוטב הקרמל מסביב לקרם, ומגישים. ניתן לשמור יום-יומיים במקרר.