מתכון בסיסי לאורז שהצלחתו מובטחת. בזמן האידוי חשוב לא לערבב את האורז ולא לפתוח את מכסה הסיר. כשרוצים לבדוק אם כל המים נספגו, יוצרים בעדינות גומה במרכז הסיר בעזרת מזלג.
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(853 מדרגים)
חומרים (3 מנות)
2 כפות שמן או חמאה
1 כוס אורז
1.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מחממים כף שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים קלות, עד שהוא הופך כמעט שקוף. מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ואת שארית השמן.
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה מאוד. מאדים 18 דקות, מכבים את האש ומשאירים בסיר מכוסה 5 דקות נוספות.